„Draugystės tiltai“ – draugystei stiprinti ir socialinei atskirčiai mažinti

Sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija „Viltis“ jau aštuntą kartą pavasarį rengia geros kaimynystės ir draugystės šventę „Draugystės tiltai apleistuose praeities kiemuose“.

Šventės metu vyksta Lietuvos sutrikusio intelekto ir neįgaliųjų organizacijų atstovų iš visos Lietuvos koncertas, jų sukurtų rankdarbių mugė.

Šiemet šventėje koncertuos meninis kolektyvas „Saulės spindulys“ iš Šalčininkų, „Kibirkštėlė vilties“ iš Panevėžio, vokalinė grupė „Verkiukai“ iš Vilniaus Verkių rajono, ansamblis „Vyturėliai“ su solistu Dareku Budrevič iš Vilniaus „Atgajos“ specialiosios mokyklos, Vilniaus specialiojo ugdymo centro „Aidas“ grupė, dienos centrų „Šviesa“ ir „Mes esame“ ansambliai, Vilniaus „Vilties“ specialiosios mokyklos-daugiafunkcinio centro solistė Akvilė Pažeirinytė, šokių grupė iš Alytaus ir kt.  

Šventė prasidės gegužės 10 d., 11 val., netoli „Vilties akimirka“ dienos centro Vilniuje, gyvenamųjų loftų miestelyje „Loft Town“, šalia įmonių grupės „Penki kontinentai“ pastato (Kareivių g. 2C).

Renginio tikslas – mažinti sutrikusio intelekto žmonių socialinę atskirtį, keisti neigiamą visuomenės nuostatą ir klaidingą požiūrį į sutrikusio intelekto žmonių gebėjimus.

Šventėje sutrikusio intelekto žmonės ir jų tėvai, atvykę iš įvairių Lietuvos kampelių, turi progą pabendrauti vieni su kitais ir su kaimynystėje gyvenančiais bei dirbančiais žmonėmis, pasidalinti savo kūryba. Pasveikinti su švente į renginį atvyksta įvairių organizacijų, valstybinių ir tarptautinių įstaigų atstovai.

Žiūrėkite vaizdo reportažą iš pernai metų šventės.