Nauja mobilioji programėlė – unikalus emocinės pagalbos sau būdas

Pirmą kartą šalyje pristatyta analogų šalyje neturinti mobilioji emocinės savipagalbos programėlė „Pagalba Sau“. Šią programėlę sukūrė JPP „Kurk Lietuvai“, UAB „TeleSoftas“ ir LR sveikatos apsaugos ministerija kartu su partneriais iš valstybinio, privataus ir nevyriausybinio sektoriaus. Šią iniciatyvą taip pat palaiko prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotą socialinio saugumo kampaniją „Už saugią Lietuvą“.

Kampanija „Už saugią Lietuvą“ nuosekliai kviečia bendromis pastangomis gerinti visuomenės emocinę sveikatą, teikti pagalbą emocinėje krizėje atsidūrusiems žmonėms, drąsiai kalbėti, kad sunkumai yra įveikiami. Prezidentės teigimu, pagalba kitam dažnai prasideda nuo pagalbos sau – patys įveikę sunkumus galime geriau suprasti kito bėdas ir prisidėti prie jų sprendimo.

Mobilioji programėlė sukurta atsižvelgiant į didžiulį poreikį suteikti išsamią ir patikimą informaciją žmonėms apie pagalbos galimybes kuo patrauklesne forma, kartu skatinant savigalbos įgūdžių formavimą visuomenėje.

Tyrimai rodo, kad Lietuvos visuomenės psichikos sveikatos būklė yra viena prasčiausių Europos Sąjungoje. Programėlė „Pagalba Sau“ yra universalios prevencijos priemonė, sukurta remiantis tarptautinių organizacijų rekomendacijomis ir mokslinių tyrimų išvadomis. Ši mobilioji aplikacija ne tik padės stebėti savo būseną, bet ir suteiks informacijos, kur kreiptis pačiam ar nukreipti kitą prireikus pagalbos.

Kiekvienas programėlės naudotojas galės žymėti ir stebėti savo emocinę būklę, tikimasi, kad šis įrankis padės ugdyti emocinį raštingumą. Programėlės turinys bus pateikiamas paprastai, žaidimo forma, o be viso to bus galima rasti mokomosios medžiagos, pagalbos sau pratimų.

Programėlės nuoroda