Biometrijos technologijos daugiausiai naudojamos Azijoje

HSBC ataskaita „Trust in Technology“  parodė, kad Azija  ir Artimieji Rytai lenkia Vakarų Europą biometrinės identifikacijos būdų naudojimu.

Buvo apklausta 12 tūkst. gyventojų iš 11-os šalių: Kanados, JAV, Kinijos, Prancūzijos, Vokietijos, Honkongo, Indijos, Meksikos, Singapūro, Jungtinių Arabų Emyratų, Didžiosios Britanijos.

Pasirodė, kad biometrijos būdai populiariausi Indijoje. Pirštų atspaudų skenavimo technologijomis daugiausia naudojamasi Kinijoje (40 proc.), Indijoje (31 proc.) ir JAE (25 proc.). Kanadoje šiomis technologijomis naudojamasi gerokai mažiau (14 proc.), o Prancūzijoje ir Vokietijoje iš viso retai (9 proc.) Vakarų Europoje vis dar populiariausia tradicinė identifikacija slaptažodžiais.

Vokietijos gyventojai mažiausiai iš apklaustų šalių naudojasi  mobiliąja bankininkyste (4 proc.), palyginti su Honkongu (9 proc.) ir JAE (15 proc.).

Indijos (50 proc.) ir Kinijos (48 proc.) gyventojai mano, kad naudojantis kompiuteriu galima gauti tikslesnę informaciją ir daugiau patarimų, nei kreipiantis pagalbos gyvai į žmones. Didžiojoje Britanijoje taip galvoja tik 21 proc. apklaustųjų, o Kanadoje – 18 proc.