Skubiai išsiimti grynųjų pinigų bus galima ir be banko kortelės

Rugsėjo 11 d. Niujorke vykusioje konferencijoje „FinovateFall 2017“ mokėjimo sprendimų bendrovė „Mastercard“ pristatė  naują būdą išsiimti pinigus iš bankomatų, neturint banko kortelės ir net sąskaitos. Ši paslauga pravers ir tiems, kurie turi kortelę, tačiau pamiršo ją namuose.

Jei staiga prireikė grynųjų pinigų, o po ranka tik mobilusis telefonas, į pagalbą gali ateiti draugas, kuris paskolins grynųjų pasinaudodamas naująja paslauga „Mastercard Cash Pick-Up“.

Kaip ji veikia? Draugas autorizuojasi per „Cash Pick-Up“ programą, nurodo Jūsų telefono numerį, suformuoja virtualią kortelę su Jūsų prašoma pinigų suma. Be abejo, ta suma turi būti draugo banko sąskaitoje. Jūs gaunate SMS su virtualios kortelės numeriu ir 4 skaičių PIN kodu, taip pat artimiausio bankomato adresu. Belieka nueiti prie bankomato, įvesti jo ekrane skaičių kodą, gautą SMS žinute, ir išsiimti grynuosius.

Bandomasis projektas bus įgyvendinamas JAV 4-ajame šių metų ketvirtyje. 2018 m. tikimasi, kad bankomatų, kuriuose veiktų „Mastercard Cash Pick-Up“ paslauga, bus visose prekybos centruose JAV teritorijoje.