Kompleksiniam savitarnos įrenginių apsaugos sprendimui „ATMeye.iQ“ – aukso medalis

Lietuvos bankinių technologijų bendrovės BS/2 plėtojamas kompleksinis savitarnos įrenginių apsaugos ir monitoringo sprendimas „ATMeye.iQ“ gavo Lietuvos pramonininkų konfederacijos konkurso „Lietuvos metų gaminys 2017“ aukso medalį.

„Verslo klientams siūlome centralizuotą saugumo ir stebėsenos valdymo sistemą  „ATMeye.iQ“, kuri leidžia ne tik bet kuriuo metu stebėti viso bankomatų tinklo veiklą, bet ir optimizuoti darbo procesus. Džiaugiamės, kad šis kompleksinis sprendimas susilaukia Lietuvos verslo ir tarptautinių organizacijų pripažinimo. Tai skatina mus toliau aktyviai tobulinti ir savo partneriams pateikti dar geresnį, dar funkcionalesnį sprendimą“, – sako „Penkių kontinentų bankinių technologijų“ (BS/2) generalinio direktoriaus pavaduotojas Tomas Augucevičius.

Pasak T. Augucevičiaus,  šis funkcionalus produktas rinkai buvo pasiūlytas 2001 m., ir nuo to laiko iki šiol ne kartą tobulintas. Šiuo metu „ATMeye.iQ“ jau saugo apie 70 000 savitarnos įrenginių 78-iose pasaulio šalyse.

„Kitas žingsnis, kuris bus daromas tobulinant „ATMeye.iQ“ funkcionalumą, bus jo integracija su veido atpažinimo programomis. Tai leis bankams ir kitoms finansinėms organizacijoms pasiūlyti savo klientams papildomų apsaugos priemonių, atliekant finansines operacijas ar automatizuojant daugelį savitarnos įrenginių aptarnavimo procesų“, – teigia T. Augucevičius.

Lietuvos Respublikos vyriausybės kanceliarijoje gruodžio 15 d. Lietuvos pramonininkų konfederacijos įteiktas „Lietuvos metų gaminys 2017“  apdovanojimas yra jau ne pirmasis, kurio susilaukė BS/2 plėtojamas produktas.

2008 m. „ATMeye.iQ“ programinis sprendimas taip pat buvo įvertintas Lietuvos pramonininkų konfederacijos konkurse „Lietuvos metų gaminys 2008“ aukso medaliu.

„ATMeye.iQ“ – kompleksinis savitarnos įrenginių apsaugos ir monitoringo valdymo sprendimas, leidžiantis ne tik bet kuriuo metu stebėti viso bankomatų tinklo veiklą, bet ir optimizuoti darbo procesus, operatyviai informuoti apie kylančias problemas atsakingus banko ar apsaugos darbuotojus. 

Sprendimas sudarytas iš vaizdo stebėjimo kamerų ir jutiklių, reaguojančių į visus įtartinus veiksmus aplink įrenginį: mėginimus mechaniškai sugadinti įrenginį, papildomų priemonių naudojimą, atakas ir kt. Be to, vaizdo stebėjimo sistema padeda operatyviai spręsti su klientais kylančius ginčus, pvz., klientui pamiršus pasiimti banko kortelę ar apkaltinus, kad bankomatas neišdavė pinigų. „ATMeye.iQ“ yra suderinamas su tokiais savitarnos įrenginių gamintojais kaip „Diebold Nixdorf“, NCR, „Hyosung“ ir kt.