„Penki kontinentai“ tradiciškai dalyvavo „Vilties“ draugystės šventėje

Gegužės 9 d. sutrikusio intelekto žmonių globos asociacija „Viltis“ jau devintą kartą organizavo tradicinę geros kaimynystės ir draugystės šventę „Draugystės tiltai apleistuose praeities kiemuose“. Šventė vyko netoli asociacijos dienos centro ir  įmonių grupės „Penki kontinentai“ pastato Vilniuje, „Loft Town“ rajone, Kareivių gatvėje.

Šiemet renginys buvo skirtas atkurtos Lietuvos šimtmečiui. Į jį iš visos Lietuvos suvažiavusios sutrikusio intelekto ir neįgaliųjų organizacijos pristatė savo muzikinius pasirodymus šia tema ir prekiavo rankdarbiais mugėje. Renginyje lankėsi kaimynystėje dirbančių organizacijų, motociklininkų klubo „Hells angels“, valstybinių įstaigų atstovai.

„Brandus organizacijos amžius ir sukaupta patirtis patvirtina, kad graži kaimynystė ir draugystė be didelio vargo padeda įveikti sunkumus. Šiltas bendravimas su sutrikusio intelekto žmonėmis, jų tėvais ir specialistais skatina naujas pažintis, idėjas, veiklas“, – sakė asociacijos „Viltis“ vadovė Dana Migaliova. Ji pasidžiaugė, kad šiemet dalyvių dar daugiau, nei kasmet – per 250.

Renginį taip pat aplankė Norvegijos, Švedijos ir JAV ambasadų Lietuvoje atstovai, pasidžiaugę, kad ir Lietuvoje, ir jų atstovaujamose šalyse vis daugiau dėmesio skiriama specifinių poreikių žmonėms, lygioms teisėms.

Šventę, kaip ir kasmet, parėmė įmonių grupė „Penki kontinentai“, o grupės darbuotojai palaikė koncerto dalyvius ir aktyviai pirko mugėje įvairia technika pagamintus dirbinius iš molio, veltinio, audinio ir kt.

Renginio „Draugystės tiltai apleistuose praeities kiemuose“ tikslas – mažinti sutrikusio intelekto žmonių socialinę atskirtį, keisti neigiamą visuomenės nuostatą ir klaidingą požiūrį į sutrikusio intelekto žmonių gebėjimus.