„Penki kontinentai“ stiprina Lietuvos kariuomenės ITT infrastruktūrą

Lietuvos kariuomenė galės naudotis kokybiškesnėmis ir patikimesnėmis ryšio priemonėmis, įmonių grupei „Penki kontinentai“ priklausančiai ITT bendrovei „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ (PKKC) laimėjus Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono viešųjų optinių kabelių pirkimo konkursą.

„Valstybinės reikšmės organizacijoms, kurios atsako už mūsų visų ir šalies saugumą, yra itin svarbus greitis, operatyvus reagavimas ir nuolatinis stabilus ryšys,  kurį gali garantuoti naujausios šiuolaikinės technologijos.Džiaugiamės, kad mums buvo patikėta pasirūpinti tinklo infrastruktūros atnaujinimu. Tai jau ne pirmas toks reikšmingas projektas, kurį mums tenka įgyvendinti“, – sako PKKC direktorius Romas Rimgaila.

PKKC siūlo įmonėms ITT paslaugų kompleksą „ProfIT“: tinklo infrastruktūros įrengimą ir administravimą, virtualių resursų nuomą, kompiuterinių darbo vietų priežiūrą, įrangos licencijavimą, verslo procesų optimizavimą ir serverių priežiūrą. Neseniai bendrovė laimėjo Lietuvos oro uostų konkursą dėl visų  trijų oro uostų IT infrastruktūros atnaujinimo darbų.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalionas įsteigtas 1993 m. Jo uždavinys –  užtikrinti operatyvųvadaviečių įrengimą ir funkcionavimą, taip pat reprezentuoti valstybę ir kariuomenę oficialiuose renginiuose. Batalionas bendradarbiauja su NATO, teikia vadovavimo ir valdymo proceso paramą ryšių ir informacinėmis sistemomis.