„Penkių kontinentų“ įvaizdinis filmas tarptautiniame rinkodaros konkurse „ATMmys“ pelnė apdovanojimą

Įmonių grupės „Penki kontinentai“ įvaizdinis filmas „Rytojaus technologijos šiandien“ tarptautiniame rinkodaros projektų konkurse „ATMmys“ (angl. ATM Industry Marketing Awards) laimėjo geriausio videoprojekto apdovanojimą. Konkurso laimėtojai paskelbti ir apdovanoti vasario 19–21 dienomis Orlande (Florida, JAV) vykusioje kasmetėje Tarptautinės bankomatų asociacijos (ATMIA) konferencijoje „ATMIA US Conference 2019“. Tai stambiausias pasaulyje bankinių technologijų industrijų renginys, į kurį pasidalyti savo patirtimi, aptarti bankinio sektoriaus tendencijų ir plėtros perspektyvų susirinko daugiau nei 1 200 finansų pramonės atstovų iš viso pasaulio. 

„Proaktyvi komunikacija ir rinkodara įgauna vis didesnį vaidmenį bankinių technologijų industrijoje. Šiandien nepakanta tik turėti kokį nors sprendimą ar paslaugą, reikia mokėti ją tinkamai pateikti tikslinei auditorijai, sudominti potencialius klientus. Smagu, kad ATMIA ne tik didelį dėmesį skiria bankinių technologijų plėtrai, bet kartu siekia įvertinti ir rinkodaros bei komunikacijos kampanijų, kuriomis norima pasiekti tikslines auditorijas, efektyvumą“, – sako „Penkių kontinentų“ įmonių grupės valdybos pirmininkas Idrakas Dadašovas.

Tai pirmasis tokio pobūdžio rinkodaros projektų konkursas, kurį organizavo ATMIA, bendradarbiaudama su  Tarptautiniu rinkodaros forumu (angl. „ATMIA International Marketing Forum“). Dalyviai varžėsi trijose kategorijose: Geriausia rinkodaros kampanija, Geriausias turinio rinkodaros projektas ir Geriausias videoprojektas, kurioje ir laimėjo „Penki kontinentai“.

„ATMmys“ apdovanojimas mūsų įmonių grupei itin reikšmingas. Džiaugiamės, kad esame vienintelė užsienio bendrovė, pelniusi šį įvertinimą tarp pasaulinių JAV korporacijų. Laukėme tokio rezultato, kadangi įvaizdinis filmas – mūsų komandinio darbo rezultatas. Jame filmavosi įmonių grupės darbuotojai, kurie su didžiausiu atsidavimu ir įkvėpimu jau šiandien kuria rytdienos technologijas“, – pridūrė I. Dadašovas.

Įvaizdiniame filme pristatoma įmonių grupės veikla, pagrindinės kiekvienos įmonės darbo sritys ir reikšmingiausi beveik 30-ies metų pasiekimai. Videoprojektų kategorijoje „Penki kontinentai“ varžėsi su tokiomis stambiomis JAV korporacijomis, kaip FCTI, kuri yra viena didžiausių bankomatų priežiūros paslaugas teikiančių bendrovių JAV rinkoje, ir „Cardtronics“, valdanti stambiausią pasaulyje daugiau nei 230 000 bankomatų tinklą.

„Už kiekvienos technologijos slypi jas kuriantys žmonės, tačiau ne kiekvienas žmogus gali pasakyti, kas yra aukštosios technologijos, kuo užsiima jas kurianti įmonė, kaip gimsta ir diegiamos inovacijos. Būtent tai ir norėjome pademonstruoti mūsų videoprojektu. Kartu šis apdovanojimas reikšmingas pasiekimas ne tik mums – jis prisideda ir prie Lietuvos vardo garsinimo. Kadangi net tokia nedidelė šalis, kaip Lietuva, kuria pasaulinio lygio technologijas“, – teigia įmonių grupės „Penki kontinentai“ Korporatyvinės komunikacijos vadovas Germanas Kavalskis.

20-oje jubiliejinėje ATMIA konferencijoje, skirtoje naujausioms bankinėms technologijoms, dalyvavo ir „Penkių kontinentų“ grupės įmonė „Penkių kontinentų bankinės technologijos“ (BS/2). Jos atstovai pristatė savo kuriamus bankinės įrangos apsaugos ir biometrijos produktus: veido atpažinimo sprendimą „FRN.iQ“, grynųjų pinigų srautų optimizavimo sprendimą „Cash Management.iQ“, daugelio pasaulio šalių pripažintą sistemą „ATMeye.iQ“, kuri šiuo metu užtikrina beveik 75 tūkst. savitarnos įrenginių stebėseną ir apsaugą įvairiose pasaulio šalyse. Už šį produktą įmonė BS/2 yra gavusi ne vieną tarptautinį apdovanojimą.

Konferenciją „ATMIA US Conference“ organizuoja Tarptautinė bankomatų asociacija (ATMIA), kurios tikslas – plėtoti bankomatų pramonę. Šiandien ši nekomercinė organizacija jungia per 10 tūkst. narių, atstovaujančių daugiau nei 650 organizacijų iš 66 pasaulio šalių: bankomatų gamintojus ir tiekėjus, finansines organizacijas, privačius asmenis, konsultavimo ir priežiūros bendroves ir pan.