„Penki kontinentai“ tarptautiniame forume pristatė sprendimus bankiniam ir mažmeninės prekybos sektoriui

Uzbekistane, Taškente, baigėsi tarptautinis PLUS organizuotas forumas „Bankai ir mažmeninė prekyba: skaitmeninė transformacija bei sąveika“. Renginyje dalyvavo daugiau nei 300 bankinio sektoriaus industrijos specialistų, prekybos tinklų vadovų, konsultacijų ir tyrimo agentūrų, IT ir sistemų integracijos įmonių, regiono finansinių ekspertų.

Forumo dalyviai aptarė minėtų sektorių iššūkius, aktualias problemas, su kuriomis susiduria Uzbekistano finansų sektorius, įgyvendindamas skaitmeninės plėtros tikslus, apsikeitė nuomonėmis ir patirtimi.

Forumas Tashkente: bankai ir mažmeninė prekyba

„Penkių kontinentų“ grupės įmonė „Penkių kontinentų bankinės technologijos“ (BS/2) forume pristatė savo sukurtus programinius sprendimus bankiniam sektoriui „Cash Management.iQ“„Service Desk.iQ“, „Vynamic Marketing“, taip pat mažmeninei prekybai ‒ savo partnerio „Qingdao CCL“ savitarnos kasų įrangą.

Forume taip pat dalyvavo ir kita „Penkių kontinentų“ įmonė „ASHBURN International“. Ji forume pristatė savo specializuotą programinį sprendimą „TransLink.iQ“, skirtą kortelių skaitytuvams valdyti ir mokėjimo operacijoms paskirstyti, taip pat šio sprendimo versiją „Android“ sistemai.

„Skaitmeninės technologijos ‒ pagrindinis kiekvieno verslo katalizatorius, ‒ įsitikinęs BS/2 gen. direktoriaus pavaduotojas strateginių krypčių plėtrai Kirill Ovsiannikov, dalyvavęs forume ir kaip pranešėjas. ‒ Uzbekistano finansų sektorius plečiasi milžinišku tempu, šalis orientuojasi į inovacijas ir sėkmingą kitų regiono šalių patirtį. Esame įsitikinę, kad mūsų sprendimai, jau įvertinti įvairiose pasaulio šalyse, taip pat ir Uzbekistane, išplės nuotolinės bankinės savitarnos galimybes šalyje, padės suformuoti bankiniame ir mažmeninės prekybos sektoriuje naują technologinę terpę ir paspartinti šių sektorių plėtrą“.

Ypatingo forumo dalyvių dėmesio sulaukė BS/2 stende pristatomas naujos „Diebold Nixdorf“ savitarnos įrenginių linijos „DN Series“ bankomatas. Įrenginys išsiskiria moderniu dizainu ir techninėmis savybėmis, kurios sudaro galimybę išplėsti jo funkcionalumą, pvz., juo naudodamiesi privatūs asmenys ir nedidelės įmonės gali atlikti saviinkasaciją.

Įgyvendinti tokiuose bankomatuose papildomų funkcijų padeda BS/2 siūlomi programiniai sprendimai „ProFlex4“, „Vynamic Marketing“, „Payments.iQ“, „FCX.iQ“ ir specializuota programinė įranga, sudaranti galimybę bankomate mokėjimo operacijas be kortelių.

„BS/2 dirba Uzbekistano rinkoje daugiau bei 12 metų, ‒ pasakoja „BS/2 TASHKENT“ direktorius Anton Valinčius. ‒ Mes gerai žinome šalies bankų poreikius, todėl tokie renginiai yra puiki erdvė pratęsti atvirą dialogą tarp bankinio sektoriaus ir technologinių sprendimų tiekėjų“.

Specializuotas seminaras „Bankinė savitarna ir mokėjimo operacijos šiuolaikiniame banke“

Verslo išvykos į Uzbekistaną metu BS/2 specialistai su Uzbekistano bankų asociacijos palaikymu organizavo Taškente specializuotą seminarą „Bankinė savitarna ir mokėjimo operacijos šiuolaikiniame banke“.

Seminare pranešimus skaitė BS/2 gen. direktoriaus pavaduotojas strateginių krypčių plėtrai Kirill Ovsiannikov ir grynųjų pinigų valdymo ekspertas Zaur Yusifov, turintis 15 metų šios srities darbo patirties Centriniame Azerbaidžano banke ir Tarptautiniame Azerbaidžano banke. Jie papasakojo apie šiuolaikinius bankinio savitarnos kanalo sprendimus, grynųjų pinigų judėjimo valdymo optimizavimo bei sąnaudų mažinimo būdus.

Pašnekovai aptarė grynųjų pinigų recirkuliacijos technologijas ir jų naudą, saviinkasacijos įrenginių taikymą prekybos ir paslaugų įmonėse, piniginių lėšų ir kitų vertybių pervežimo saugumo klausimus, bankuose naudojami grynųjų pinigų optimizavimo sprendimus ir kt.

Renginyje dalyvavo daugiau nei 40 dalyvių: savitarnos terminalų (bankomatų ir mokėjimo kioskų) techniniai darbuotojai, kasų skyrių specialistai ir inkasavimo tarnybų atstovai.

„Tokie specializuoti seminarai jau tapo tradiciniais mūsų įmonėje, ‒ teigia Kirill Ovsiannikov. ‒ Iš rinkos dalyvių pusės pastebime augantį susidomėjimą grynųjų pinigų judėjimo valdymo sprendimais. Remdamiesi savo ilgamete darbo patirtimi, galime pasiūlyti sprendimus, padedančius organizuoti grynųjų pinigų judėjimo procesus ir sumažinti finansinėms organizacijoms su jais susijusias sąnaudas“.