Mašinos, kurios skaičiuoja ir taupo pinigus

Grynieji pinigai nepraras populiarumo dar artimiausius 20 metų. Taip mano „Cash Processing Solutions“ (CPS) vykdomasis direktorius Europos ir NVS šalims Shay Ness.

Shay Ness ir CPS pardavimo vadovė Europos šalims Adeline Aubin lankėsi Vilniuje, kur susitiko su BS/2 atstovais aptarti pasirašytos partnerystės sutarties sąlygų. 

Dviejų dienų susitikime šalys kalbėjosi apie CPS produkcijos platinimo galimybes NVS šalyse. Shay Ness pasidalijo sėkminga „Cash Processing Solutions“ mašinų naudojimo patirtimi viename iš Izraelio bankų. Optimizuojant grynųjų pinigų apdorojimą, šiam bankui pavyko sutaupyti 7,8 mln. eurų.

BS/2 ir „Cash Processing Solutions“ pasirašė partnerystės sutartį  2021 m. rugpjūtį. Pagal ją, BS/2 įgijo teisę tiekti ir diegti CPS įrangą, taip pat teikti jos techninės priežiūros bei remonto paslaugas BS/2 kuruojamuose regionuose. Tarp populiarių šiuolaikiškų CPS grynųjų skaičiavimo įrenginių ‒ itin sparti banknotų rūšiuoklė „7000i“, kompaktiškos stalinės rūšiuoklės „V Series“ bei „X Range“ ir kt. Plečiant partnerystę, planuojama platinti CPS produkciją ir Rytų Europos bei Centrinės Azijos šalyse.

Nuotraukoje iš kairės į dešinę: Zaur Yusifov ir Kirill Ovsiannikov (BS/2), Adeline Aubin ir Shay Ness (CPS), Kirill Degtyarenko (BS/2), Idrakas Dadašovas (Penkių kontinentų grupė).

BS/2 gen. direktoriaus pavaduotojas Kirill Ovsiannikov pakalbino Shay Ness apie grynųjų pinigų ateitį, COVID-19 pandemijos įtaką grynųjų vartojimui. Kviečiame žiūrėti: