U. Tavakkalov: verslui būtina greitai įdėti grynuosius pinigus į sąskaitą

Spalio 15 d. Uzbekistane, Taškente, vyko Eurazijos forumas „Grynųjų pinigų vartojimas. 2021-ųjų technologijos“. Į renginį susirinko šio regiono bankininkystės atstovai ir tarptautiniai ekspertai. Grynų pinigų srautų automatizavimas ir optimizavimas – pagrindinės aktualijos, apie kurias daugiausia buvo kalbama forume.

„Grynųjų pinigų judėjimo optimizavimas labai supaprastina ir paspartina kasininkų, kasininkų-kontrolierių ir visų, kurių darbas susijęs su grynųjų pinigų apdorojimu, veiklą. Pastebime, kad bankomatai tampa išmanūs – jie ne tik išduoda grynuosius. Pastebime, kad norint mažinti inkasavimo išlaidas, svarbu įsigyti daugiafunkcių bankomatų, atliekančių grynųjų pinigų recirkuliacijos funkciją. Pastebime, kad specializuotos į bankomatus diegiamos programos, pvz., „Cash Management.iQ“, padeda sumažinti inkasacijos sąnaudas. Pastebime, kad verslui labai svarbu kuo greičiau įdėti grynuosius pinigus ir akimirksniu pervesti lėšas į sąskaitą“, – teigia „Tenge bank“ valdybos pirmininko pavaduotojas Ulugbek Tavakkalov.

BS/2 atstovai forume skaitė pranešimus apie grynųjų pinigų judėjimo valdymo sistemų diegimą. BS/2 generalinio direktoriaus pavaduotojas strateginių krypčių plėtrai Kirill Ovsiannikov pristatė pranešimą „Grynųjų pinigų judėjimo technologijų plėtra. Patirtis Sakartvele, „TBC Bank“, ir kituose bankuose“.

„BS/2 Uzbekistan“ direktorius Anton Valinčius  papasakojo, kaip automatizuoti grynųjų pinigų apdorojimą ir palengvinti banko skyrių kasininkų darbą.

Kviečiame pasižiūrėti nedidelį vaizdo reportažą iš forumo (anglų kalba), kuriame pamatysite minėtus „Tenge bank“ ir BS/2 atstovus: