Baku bus aptartos 2022 m. bankinio sektoriaus tendencijos

Š. m. gruodžio 8 ir 9 dienomis Azerbaidžane, Baku, vyks V-asis kasmetinis tarptautinis bankinis forumas. Susirinkę šio sektoriaus atstovai diskutuos apie bankinių technologijų plėtrą 2022 m., o daugiausia dėmesio bus skiriama grynųjų pinigų vartosenai, kas keisis šioje srityje žvelgiant tiek iš bankų, tiek iš klientų pozicijų.

Kasmetinį forumą organizuoja Azerbaidžano bankų asociacija ir „MasterCard“. Šiemet forumo tema: Ekonomika be grynųjų: patikima, saugi ir tvari (angl. „Cashless economy: reliable, safe and sustainable“).

Forumo tikslas – sukurti erdvę aktyvioms diskusijoms apie atsiskaitymą grynaisiais pinigais ir negrynuosius atsiskaitymo būdus, apie skaitmenizavimo tendencijas, naujas bankines technologijas, galimas rizikas ir teisinį reguliavimą šalyje, taip pat apie vis labiau aktualėjančią tvariąją bankininkystę.

Renginyje dalyvaus valdžios institucijų vadovai, finansų ir bankininkystės reguliuotojai, komercinių bankų ir „fintech“ vadovai, įvairių komercinių ir visuomeninių organizacijų atstovai, tarptautinių finansinių institucijų ir vietinių ambasadų atstovai, bankininkystės produktus bei sprendimus teikiančios įmonės ir kitos suinteresuotosios šalys.

Įmonių grupė „Penki kontinentai“ forume turės stendą, kuriame pristatys naujausios kartos daugiafunkcius „Diebold Nixdorf“ bankomatus „DN Series“,  CPS grynųjų pinigų skaičiavimo bei rūšiavimo įrangą „X-Range“, grynųjų pinigų valdymo sprendimą „Cash Management.iQ“, „Diebold Nixdorf“ programinę įrangą „ProFlex 4“, padedančią išplėsti bankomatų funkcijas ir kt.

 „Penkių kontinentų“ grupės įmonės BS/2 ir „ASHBURN International“ atstovai gruodžio 8 d.  dalyvaus forumo metu vyksiančioje konferencijoje:

12 val. „ASHBURN International“ vykdomasis direktorius Žoržas Šarafanovičius ir BS/2 Pardavimų departamento vadovas Kornelijus Šišla kalbės apie atsiskaitymo mokėjimo kortelių skaitytuvais proceso perdavimą specializuotoms įmonėms (angl. „Outsourcing of acquiring network“) 

14 val. 45 min. BS/2 generalinio direktoriaus pavaduotojas strateginių krypčių plėtrai Kirill Ovsiannikov skaitys pranešimą „Grynųjų pinigų judėjimo optimizavimas šiuolaikiniame banke“ (angl. „Optimization of cash circulation in a modern bank“).

Bankinio sektoriaus atstovai forume galima dalyvauti nemokamai, tereikia užsiregistruoti internetu renginio svetainėje.