Sakartvele populiarėja šiuolaikiški SUNMI atsiskaitymo įrenginiai


Pernai metų lapkritį „Penkių kontinentų“ įmonių grupė Sakartvelo rinkai pirmą kartą pristatė naujos kartos išmaniuosius mokėjimo kortelių skaitytuvus SUNMI, veikiančius „Android“ sistemos pagrindu.

Šiuolaikiški atsiskaitymo įrenginiai greitai populiarėja – šiuo metu Sakartvelo bankų klientai (prekybos ir paslaugų įmonės) jau naudojasi daugiau nei 400 minėtų įrenginių. Numatoma, kad iki metų pabaigos jų skaičius pasieks 2 000.

Mokėjimo kortelių skaitytuvus SUNMI parūpino ir paruošė naudojimui „Penkių kontinentų“ grupės įmonė „ASHBURN International“, o jų diegimą ir visapusės techninės priežiūros paslaugas Sakartvele teikia kita grupės įmonė – „BS/2 Georgia“.

„Naujuosius atsiskaitymo įrenginius ypač vertina prabangių restoranų ir kitų išskirtinių paslaugų teikėjai. Jie ergonomiški, turi didelį ir patogų liečiamą ekraną, palaiko 4G ryšį. Be to, vertindamas iš techninės pusės, galiu pasakyti, kad šie įrenginiai paprastai įrengiami ir lengvai prižiūrimi“, – sako „BS/2 Georgia“ POS skyriaus vadovas Levan Khutsishvili.

Didžiausių Sakartvelo bankų „Bank of Georgia“ ir „TBC Bank“ užsakymu, SUNMI įrenginiai buvo apipavidalinti pagal jų prekių ženklus. „Bank of Georgia“ skaitytuvai – oranžinės spalvos, o „TBC Bank“ – šviesiai mėlyni, be to, BS/2 sukūrė ir jų ekranuose pasirodančios informacijos dizainą su bankų logotipais. Atskiras dizainas gali būti sukurtas ir skaitytuvo spausdinamiems čekiams, kurių kokybė tokia gera, kad gali atspausdinti netgi atvaizdus.

„SUNMI atsiskaitymo įrenginiai gali būti naudojami ne vien atsiskaityti be grynųjų pinigų, bet ir įgyvendinti daugybei kitų funkcijų, kurias atlieka kiti „Android“ pagrindu veikiantys įrenginiai. Jie gali atlikti kasos aparato ir fiskalizacijos funkcijas. Mūsų specialistai gali pritaikyti šių įrenginių funkcionalumą pagal kiekvieno kliento poreikius. Pvz., koronaviruso pandemijos metu Baltijos šalyse buvo aktualu į juos įdiegti „COVID-19“ skaitmeninių pažymėjimų tikrinimą“, – pasakoja „ASHBURN International“ Klientų aptarnavimo departamento direktorius Ježi Mardosevič.