„BS/2 Georgia“ tapo oficialiu Sakartvelo fiskalinių duomenų operatoriumi

„Penki kontinentai“ grupės įmonės „BS/2 Georgia“  ir „ASHBURN International“ džiaugiasi bendru laimėjimu – „BS/2 Georgia“  įtraukta į Sakartvelo valstybinį mokesčių inspekcijos rejestrą kaip fiskalinių duomenų operatorius! 

Fiskalinių duomenų operatorius – tai organizacija, įgyvendinanti fiskalinių duomenų priėmimą, apdorojimą, saugojimą ir perdavimą šalies mokesčių inspekcijai. Jis privalo perduoti fiskalinius duomenis (t.y., duomenis apie atsiskaitymus grynaisiais arba mokėjimo kortelėmis) iš kasos aparato mokesčių inspekcijai ir užtikrinti jų konfidencialumą bei apsaugą.

Bendradarbiaudama su „ASHBURN International“, įmonė „BS/2 Georgia“  siūlo Sakartvelo rinkai mokėjimo kortelių skaitytuvus, kurie gali atlikti fiskalizavimo  funkciją ir atstoti kasos aparatus. Į Sakartvelo valstybinį mokesčių inspekcijos rejestrą įtrauktas šią funkciją atliekantis mokėjimo terminalas „Ingenico Move /2500“ su specialiu integruotu SAM moduliu. Jis operatyviai perduoda atsiskaitymo duomenis į mokesčių inspekcijos interneto svetainę.

Nuo šiol naudodamiesi šiuo terminalu, prekybininkai galės priimti atsiskaitymus ne tik mokėjimo kortelėmis, bet ir grynaisiais pinigais, nenaudodami kasos aparato. Tai ypač aktualu nedideliuose prekybos centruose, turguose, kur atsiskaitymas tebevyksta grynaisiais pinigais. Turėdami vieną mokėjimo terminalą, kuris gali atstoti kasos aparatą, prekybininkai  gali sutaupyti ir įrangos įsigijimo išlaidas, ir prekybinės erdvės plotą.  

„Fiskalinių duomenų operatoriaus statusas suteikia galimybę mums išeiti į platesnę rinką. Iki šiol dirbome tik su atsiskaitymais be grynųjų pinigų, o dabar siūlysime mokėjimo terminalus, kurie suteikia galimybę priimti ir atsiskaitymus grynaisiais pinigais. Bankai, su kuriais bendradarbiaujame, jau su nekantrumu laukia, kada galės pradėti siūlyti savo klientams terminalus su fiskalizacijos funkcija, – sako Techninės priežiūros skyriaus vadovas Nikoloz Kukujanov. – Mes įveikėme nelengvą kelią, kol pasiekėme savo tikslą. Ties tuo nesustosime. Būtinai sieksime sertifikuoti dar vieną mokėjimo terminalą su fiskalizacijos funkcija“. 

„BS/2 Georgia“ teikia mokėjimo terminalų diegimo ir jų veiklos užtikrinimo paslaugas nuo 2018 m. Šiuo metu įmonės specialistai įdiegė ir prižiūri daugiau nei 30 tūkst. atsiskaitymo įrenginių šios šalies bankų „Bank of Georgia“ ir „TBC Bank“ klientams – įvairiems prekių ir paslaugų teikėjams. Visų jų veiklą užtikrina „ASHBURN International“ programinis sprendimas „TransLink.iQ“.