BS/2 rėmė tarptautinį bankinį forumą

2022 m. spalio 26-27 dienomis Kazachstane, Almatoje, vyko Rytų Europos ir Centrinės Azijos finansų sektoriaus ekspertų susitikimas. Renginyje dalyvavo įmonių grupės „Penki kontinentai“ atstovai iš Lietuvos, Azerbaidžano, Sakartvelo, Kazachstano, Kirgizijos ir Uzbekistano. Grupės įmonė BS/2 buvo forumo generalinė rėmėja.

Siekdama suburti kvalifikuotus specialistus ir skatinti technologinę pažangą, bendrovė į renginį taip pat pakvietė ir daugiau nei 40 savo partnerių bei klientų.

Daugiausia dėmesio forume buvo skirta „FinTech“ ir bankininkystei. Diskusijų metu dalyviai aptarė dabartinę pasaulinės bankų įrangos rinkos situaciją,  nacionalinių bei tarptautinių mokėjimo sistemų plėtrą.

„Finansų organizacijos ieško optimalaus verslo modelio, kuris padėtų efektyviai dirbti su skirtingais tikslinės auditorijos segmentais. Skaitmeninė transformacija keičia savitarnos bankininkystės kanalų vaidmenį ir diktuoja naujus bankinės įrangos reikalavimus. Diegiant šiuolaikinius sprendimus, galima užtikrinti maksimalią paslaugų kokybę ir jų prieinamumą“, – savo patirtimi dalijosi BS/2 generalinio direktoriaus pavaduotojas strateginių krypčių plėtrai Kirill Ovsiannikov. Jis skaitė pranešimą „6 didelės, bet išsprendžiamos problemos, kuriant savitarnos bankininkystės ekosistemą“.

Forume taip pat buvo surengta bankams ir mažmenininkams skirtos specializuotos įrangos bei technologijų paroda.

BS/2 kartu su pasauline bankininkystės technologijų lydere, savo partnere „Diebold Nixdorf“, pristatė naujus „DN Series“ bankomatus ir programinės įrangos sprendimus:

Kitoje stendo dalyje lankytojai galėjo susipažinti su grynųjų pinigų tvarkymo įranga: banknotų sulygiavimo  įrenginiu „Tresmer TBS-1000“, kelių skyrių banknotų rūšiuokliu „CPS X Range X5500“, monetų rūšiuokliu „SmartTec CY-R8“ (8+1) ir vakuuminio pakavimo įrenginiu „HENKOVAC T3“.

Bendradarbiaudami su tinklo įrangos gamintoja „Teltonika Networks“, demonstravome maršrutizatorius ir kitą tinklo įrangą.

Atsižvelgdami į didelį forumo svečių susidomėjimą mokėjimo terminalų verslo plėtros klausimais, BS/2 ir mokėjimo terminalų valdymo sprendimų kūrėjos „ASHBURN International“ atstovai kartu su SUNMI atstovais surengė teminį seminarą. „FinTech“, mažmeninės prekybos ir bankų atstovai čia galėjo ne tik pasikeisti nuomonėmis, bet ir užmegzti naudingų kontaktų, rasti optimalių sprendimų savo verslo plėtrai.

Žiūrėkite vaizdo reportažą (rusų kalba) >>