PENKI – Agnės Kuzmickaitės kolekcijos informacinis rėmėjas

2022 m. lapkričio 17 d. viena žymiausių Lietuvos drabužių dizainerių Agnė Kuzmickaitė pristatė jubiliejinę, jau dešimtąją, asmeninę pret-a-porter kolekciją. Renginys vyko Vilniaus Sapiegų parke įsikūrusioje „Tech Park“ erdvėje.

Šviesolaidinio interneto ir ITPV ženklas PENKI buvo renginio informacinis rėmėjas. Įmonių grupė „Penki kontinentai“ (kurios įmonei priklauso šis ženklas) jau aštuntus metus įgyvendina Agnės Kuzmickaitės kolekcijų vaizdo transliaciją per internetą.

Lietuvos žiūrovams buvo pristatyta A. Kuzmickaitės kolekcija, demonstruota Londono mados savaitės programoje, be to, ją papildė dar pusšimtis naujų moterims bei vyrams skirtų drabužių modelių.

„Kolekcijoje šiuolaikiniai drabužiai derinami su istoriniu stilizavimu, taip sukuriama istorinio laikmečio ir šių dienų sąsaja. Dabar toks laikas, kai viskas keičiasi ir sunku nuspėti, kas mūsų laukia netolimoje ateityje, tad, kilus abejonei, visada galime atsiremti į istorinę patirtį ir iš jos pasisemti įkvėpimo. Būtent ši mintis padiktavo idėją kolekcijos scenografijai: podiumas – kaip žolė, naivi dvaro nuotaika, scenografinis dvaro elementas – iš to išsirutuliojo ir stilistinis istorinių perukų motyvas“, – taip apie savo kolekciją pasakoja pati autorė.

Šių metų kolekcija nuo ankstesnių skiriasi minimalistiškesne spalvine gama – drabužiuose dominuoja juoda, balta ir raudona spalvos.

Kviečiame pasižiūrėti kolekcijos pristatymo vaizdo įrašą: