„Penkių kontinentų“ grupė Sakartvele įgyvendina naują nestandartinį mokėjimų sprendimą

Tarptautinė įmonių grupė „Penki kontinentai“ įgyvendino naują projektą Sakartvelo rinkoje. Grupės bendrovės „BS/2 Georgia“ ir „ASHBURN International“ kartu su vienu didžiausių Sakartvelo bankų „TBC Bank“ sukūrė naują nestandartinį mokėjimo sprendimą kavos kapsulių gamintojai „Meama“. Ši įmonė nuolat ieško modernių būdų, kaip pritraukti klientų.

Šio projekto pagrindas – sukurti naują nestandartinį mokėjimo sprendimą vienam iš banko klientų, kavos kapsulių gamintojai „Meama“. Ši įmonė nuolat ieško modernių būdų, kaip pritraukti klientų.

Prekybos centre „City Mal“ įrengusi kavos kapsulių automatą šalia kavos aparato,  „Meama“ suteikė klientams galimybę nusipirkti kapsulę ir panaudoti ją tiesiog vietoje pasigaminti skaniai kavai. O kad būtų patogiau atsiskaityti už produktą, ji įdiegė galimybę įsigyti kapsulę naudojant QR kodą ir mobiliąją programėlę telefone. Neseniai „Meama“ nusprendė išplėsti siūlomus mokėjimo būdus ir pristatė galimybę atsiskaityti už prekes mokėjimo kortele.

„Užsienio šalių bankai vertina „Penkių kontinentų“ įmonių grupės patirtį ir laiko ją kompetentinga partnere,  rekomenduoja jos paslaugas savo klientams. Jei tik kyla poreikis, visada atsiranda ir geras sprendimas, – teigia „ASHBURN International“ Mokėjimo sprendimų vystymo departamento direktorius Ježi Mardosevič. – Siekdami įgyvendinti „Meama“ sumanymą, „ASHBURN International“ specialistai pasinaudojo savo patirtimi ir įdirbiu, remdamiesi parduotuvėse naudojama technologija. Buvo nuspręsta sukurti kompiuterizuotą darbo vietą, kurioje pirkėjas gali išsirinkti norimą produktą ir už jį atsiskaityti“.

Pasak J. Mardosevič, šalia kapsulių pardavimo aparato įrengtas planšetinis kompiuteris veikia kaip vartotojo užsakymų ekranas ir valdo su juo sujungtą „Ingenico“ mokėjimo terminalą „Lane 3000“. Į abu įrenginius įdiegtas „ASHBURN International“ programinio sprendimo „TransLink.iQ“ modulis sudarė galimybę integruoti abu įrenginius ir priimti atsiskaitymus kortelėmis. Šis modulis yra universalus, paprastai jis naudojamas mokėjimo kortelių skaitytuvo integracijai su kasos aparatu, tačiau šį kartą buvo pritaikytas nestandartinis sprendimas – su mokėjimo terminalu integruotas kompiuteris.

Pasidžiaugusi nauju funkcionalumu, „Meama“ ir toliau nestovi vietoje. Dabar ji turi dar vieną sumanymą – kad už kavos kapsules būtų galima atsiskaityti ne tik kartvelų pinigais lariais, bet ir lojalumo taškais ERTGULI.

Beje, galimybę mokėjimo terminaluose atsiskaityti šiais lojalumo taškais „ASHBURN International“ specialistai įdiegė Sakartvelo „TBC Bank“ jau prieš keletą metų. Tad sėkmingas bendradarbiavimas tęsiasi. Įdiegusi visus minėtus atsiskaitymo būdus, „Meama“ planuoja kavos kapsulių pardavimo paslaugą pasiūlyti ir kituose Sakartvelo prekybos tinkluose.

Be minėto banko, „Penkių kontinentų“ grupė Sakartvele bendradarbiauja dar su dviem bankais: „Bank of Georgia“ ir „Liberty bank“. Šiems bankams teikiama TaaS (angl. „Terminal as a service“) paslauga, į kurią įeina terminalo nuoma, pakaitiniai terminalai, paslauga „Software as a service“ ir kt. Iš viso Sakartvele taip prižiūrima daugiau nei 36 tūkstančiai atsiskaitymo įrenginių. Paslaugoms įgyvendinti naudojamas „ASHBURN International“ sprendimas „TransLink.iQ“. „ASHBURN International“ specialistai per nuotolį iš Lietuvos teikia sistemos techninio monitoringo paslaugą.