Valstybinės įstaigos atranda komunikaciją „Google“ paieškos tinkle

Ūkio ministerija pirmoji iš Lietuvos ministerijų savo paslaugų reklamai pasinaudojo „Google“ paieškos sistema. Projekto rezultatai lūkesčius viršijo du kartus. skaityti »

Lietuvių k. studijuojantys užsieniečiai gali pretenduoti į K. Būgos stipendiją

Švietimo ir mokslo ministerija skelbia Lietuvos valstybinių Kazimiero Būgos stipendijų konkursą. Šios stipendijos kasmet teikiamos užsieniečiams, užsienio šalių aukštosiose mokyklose studijuojantiems lietuvių kalbą. skaityti »

Kviečiama siūlyti užsienio lietuvių kandidatūras mokslo premijoms gauti

Švietimo ir mokslo ministerija skelbia konkursą ir kviečia užsienio šalių lietuvių bendruomenes, Lietuvos mokslo ir studijų institucijas iki 2013 m. balandžio 30 d. siūlyti kandidatus mokslo premijoms užsienyje gyvenantiems lietuvių kilmės mokslininkams gauti. skaityti »

2014 priėmimo į aukštąsias mokyklas tvarka atitiks dabartinių vienuoliktokų ir aukštųjų mokyklų interesus

Švietimo ir mokslo ministerijos kolegijos posėdyje apsispręsta dėl pakoreguotos priėmimo į aukštąsias mokyklas 2014 m. tvarkos. skaityti »

Valstybė skiria finansinę paramą užsienio lietuvių studijoms Lietuvoje

Siekdama padėti užsienio lietuviams išlaikyti ryšius su Lietuva, Švietimo ir mokslo ministerija remia išeivių studijas Lietuvos aukštosiose mokyklose. skaityti »

Elektroninę lietuvių kalbos ir literatūros chrestomatiją 11–12 kl. jau galima atsisiųsti į savo kompiuterius

Švietimo ir mokslo ministerijos iniciatyva Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas atnaujino elektroninę lietuvių kalbos ir literatūros chrestomatiją 11 kl. ir parengė chrestomatiją 12 kl. skaityti »

Pristatyti ketvirtokų ir aštuntokų matematikos, gamtos mokslų ir ketvirtokų skaitymo tarptautinių tyrimų rezultatai

Švietimo ir mokslo ministerijoje pristatyti naujausi tarptautinio 4-okų ir 8-okų matematikos ir gamtos mokslų tyrimo TIMSS 2011 ir tarptautinio 4-okų skaitymo gebėjimų tyrimo PIRLS 2011 rezultatai. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministerija kviečia teikti kūrinius Vaikų literatūros premijai gauti

Švietimo ir mokslo ministerija kviečia teikti vaikų literatūros kūrinius, kritikos darbus, vaikų literatūros ir skaitymo populiarinimo projektus Vaikų literatūros premijai gauti. skaityti »

Parengtos Vaikų ugdymo tautinių mažumų kalbomis tobulinimo gairės

Švietimo ir mokslo ministerijoje dirbusi darbo grupė parengė Vaikų ugdymo tautinių mažumų kalbomis ir tautinių mažumų kalbų mokymo tobulinimo gaires. skaityti »

Paskelbti konkursai keturių valstybinių mokslinių tyrimų institutų direktorių pareigoms

Švietimo ir mokslo ministerija skelbia konkursus eiti Gamtos tyrimų centro, Inovatyvios medicinos centro, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto ir Lietuvos kultūros tyrimų instituto direktorių pareigas. skaityti »