Paroda „Mokykla 2015“ griaus stereotipus

Lapkričio 6–7 dienomis, Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyksiančioje švietimo parodoje „Mokykla 2015“, įvairiomis čia surengtomis veiklomis bus griaunami stereotipai apie tai, kad mokslas yra nuobodus, kartu teigiama, kad šiandien būti mokytoju yra garbinga ir įdomu. skaityti »

Nuo rugsėjo keičiasi nuteistųjų ir suimtųjų mokymas

Nuo rugsėjo 1-osios keičiasi suimtųjų ir kalinių bendrojo ugdymo ir profesinio mokymo organizavimas. skaityti »

Vaikų raštingumo gerinimui – naujos lietuvių kalbos ir literatūros bendrosios ugdymo programos

Švietimo ir mokslo ministerijoje vyko Lietuvių kalbos pradinio ugdymo bei Lietuvių kalbos ir literatūros pagrindinio ugdymo bendrųjų programų projektų pristatymas. skaityti »

Vyriausybė pritarė Mokslo ir studijų įstatymo keitimui

Valstybė sudarys sutartis su aukštosiomis mokyklomis, studijos bus finansuojamos pagal valstybės užsakymą, o studentams bus nustatyta priėmimo kartelė. Taip pat universitetai galės siūlyti trijų metų trukmės bakalauro studijas, o į doktorantų rengimą bus kviečiamas įsitraukti verslas. skaityti »

Numatoma stiprinti mokinių finansinį raštingumą

Planuojama, kad Lietuvos bankas, Švietimo ir mokslo ministerija, bendradarbiaudami su kitomis atsakingomis institucijomis, parengs integruotą priemonių ir veiksmų planą, apimsiantį svarbiausių finansinio raštingumo žinių, gebėjimų, įgūdžių ugdymą nuo mažų dienų. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministerija atsižvelgs į Vilniaus savivaldybės prašymus dėl mokyklų likimo

Švietimo ir mokslo ministerija atsižvelgs į Vilniaus miesto savivaldybės prašymą akredituoti vidurinio ugdymo programą Vilniaus Tuskulėnų ir Mikalojaus Daukšos vidurinėse mokyklose. skaityti »

Apdovanoti geriausi gamtos mokslų konkurso „Mūsų eksperimentas“ darbai

Balandžio 30 d. Švietimo ir mokslo ministerijoje apdovanoti gamtos mokslų konkurso „Mūsų eksperimentas“ nugalėtojai. Apdovanoti 34 geriausių darbų autoriai ir jų vadovai. Konkursui pateiktuose mokinių eksperimentuose daugiausiai dėmesio skirta aplinkai, žmogaus sveikatai ir žemės ūkiui. skaityti »

Inovatyvūs ikimokyklinio ugdymo modeliai atskleidžiami filme

Švietimo ir mokslo ministerijoje pristatytas filmas, pasakojantis apie inovatyvius, atliepiančius skirtingų vaikų ir šeimų poreikius ikimokyklinio ugdymo organizavimo modelius. skaityti »

Įteikta Vaikų literatūros premija

Panevėžio J. Miltinio dramos teatre vykusioje Tarptautinėje vaikų knygos dienos šventėje švietimo ir mokslo viceministrė Genoveita Krasauskienė įteikė Švietimo ir mokslo ministerijos 2014 m. vaikų literatūros premiją rašytojai Kristinai Gudonytei ir žurnalistei Almai Valantinienei. skaityti »

ES jaunųjų mokslininkų konkurso nacionalinio etapo finalas

Balandžio 2–3 dienomis vyks Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkurso nacionalinio etapo baigiamasis turas. Į baigiamąjį turą ekspertų komisija atrinko 20 darbų. skaityti »