ŠMM kviečia teikti kandidatus užsienio lietuvių mokslo premijoms

Švietimo ir mokslo ministerija kviečia teikti kandidatūras užsienio lietuvių mokslo premijoms. Už tarptautinio lygio mokslo pasiekimus ir bendradarbiavimą su Lietuva šiemet numatoma apdovanoti tris užsienio lietuvius mokslininkus. skaityti »

Kviečia diskutuoti apie patyčias mokyklose

Švietimo ir mokslo ministerijos Kolegijų salėje vyks diskusija „Tyčiotis negalima padėti. Kur rašom kablelį?“ skaityti »

Mokytojai kviečiami dalyvauti konkurse „Pilietiškumo ugdymo sėkmės istorija“

Švietimo ir mokslo ministerija kviečia mokytojus dalyvauti konkurse „Pilietiškumo ugdymo sėkmės istorija“. skaityti »

Svarstoma nuo kitų metų keliomis dienomis ilginti mokslo metus

Švietimo ir mokslo ministerija teikia svarstyti 2015–2017 m. Bendrųjų ugdymo planų projektą, kuriame, be kito ko, numatoma tolygiau paskirstyti mokinių mokymosi krūvį per mokslo metus, kad mokiniams atsirastų daugiau laiko neskubant įtvirtinti įgytus gebėjimus ir žinias. skaityti »

Raštingiausiems lietuviškų mokyklų užsienyje mokiniams – kelionė į Lietuvą

Nacionalinio diktanto partnerė Švietimo ir mokslo ministerija kviečia lietuviškas bendrojo ugdymo mokyklų, lituanistinių mokyklų užsienyje bendruomenes (mokinius, jų tėvelius ir mokytojus) aktyviai dalyvauti jau aštuntą kartą rengiamame Nacionalinio diktanto konkurse, kuris vyks vasario 21 d. 11 val. skaityti »

Popieriniai dienynai – nykstanti rūšis

Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, beveik 86 % Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų nebenaudoja popierinių dienynų. Todėl galima drąsiai teigti, kad informacinės technologijos yra neatsiejama moderniosios mokyklos dalis. skaityti »

Parengtos Švietimo įstatymo pataisos dėl privalomo priešmokyklinio ugdymo

Švietimo ir mokslo ministerija teikia derinimui Švietimo įstatymo projekto pataisas dėl privalomojo priešmokyklinio ugdymo įvedimo. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministerijos leidiniuose apžvelgiama švietimo ir mokslo kokybė

Švietimo ir mokslo ministerija parengė ir išleido naujus leidinius, skirtus Lietuvos švietimo problemų analizei ir 2014 m. švietimo ir mokslo statistikai. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministerijoje bus apdovanoti geriausieji socialiniai pedagogai

Gruodžio 4 d. Švietimo ir mokslo ministerijoje, minint socialinės pedagogikos Lietuvoje 25-metį, bus apdovanoti 73 geriausieji šalies socialiniai pedagogai ir socialinės pedagogikos mokslui nusipelnę mokslininkai. skaityti »

Krašto apsaugos, Švietimo ir mokslo ministerijos ir Lietuvos šaulių sąjunga pasirašys bendradarbiavimo sutartį

Lapkričio 26 d. Krašto apsaugos ministerijoje bus pasirašyta atnaujinta trišalė Krašto apsaugos ministerijos, Švietimo ir mokslo ministerijos ir Lietuvos šaulių sąjungos bendradarbiavimo sutartis. skaityti »