Pristatytas Nacionalinio mokslo centro Vilniuje projektas

Švietimo ir mokslo ministerijoje pristatytas atnaujintas Nacionalinio mokslo centro Vilniuje projektas. Palyginti su praėjusiu susitikimu, vykusiu lapkritį, smarkiai pasistūmėta į priekį. skaityti »

VU pirmą kartą pateko tarp 200 geriausių kylančios ekonomikos šalių universitetų

Gruodžio 2 d. paskelbtame tarptautiniame „Times Higher Education“ (THE) BRICS ir kylančios ekonomikos šalių reitinge Vilniaus universitetas (VU) užėmė 116 vietą. VU yra pirmoji ir vienintelė Lietuvos aukštoji mokykla, patekusi į šios agentūros sudaromus reitingus. skaityti »

VU Fizikos fakultetas mini 50 metų jubiliejų

Šią savaitę Vilniaus universiteto Fizikos fakultetas švenčia 50 metų jubiliejų. Ta proga fakulteto bendruomenė kviečia visus, ne tik buvusius ar esamus fizikus, dalyvauti šventiniuose renginiuose. Jie tęsis iki gruodžio 4 dienos. skaityti »

Lietuvoje vyks didžiausia šalies istorijoje astronomijos konferencija

Gruodžio 1–4 d. Vilniuje vyks didžiausia kada nors Lietuvoje rengta tarptautinė astronomijos konferencija. Joje dalyvaus astronomai ne tik iš daugelio Europos šalių, bet ir iš Australijos, Brazilijos, Čilės, JAV. skaityti »

Plečiasi VU sukurtas pasaulinis informatikos tinklas „Bebras“

Praėjusi savaitė buvo oficialiai paskelbta „Bebro“ renginių savaite daugiau kaip 40 šalių. skaityti »

Vilniaus universiteto atlikėjai surengs koncertus Baltarusijoje

Vilniaus universiteto (VU) chorai „Gaudeamus“ ir „Pro musica“ bei VU kamerinis orkestras išvyko gastrolių į Baltarusiją. skaityti »

Vilniaus universitete sostinės mokyklos dalysis savito ugdymo idėjomis

Vilniaus mokyklos susiburs pasidalyti savitomis ugdymo praktikomis, pristatys, ką yra sukūrusios ar atradusios, ir tai, kas jų mokyklą daro geresnę, stipresnę, išskirtinę. skaityti »

Vilniaus universitete – dėmesys į žmogų orientuotam apšvietimui

Lapkričio 11 d. 13 val. Vilniaus universiteto Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre (VU MKIC) vyks apšvietimo technologijoms skirtas seminaras „Į žmogų orientuotas apšvietimas – nuo laboratorijos iki realybės“. skaityti »

Vilniaus universitete laukiama pustrečio šimto baltistų

Spalio 28–31 d. Vilniaus universitete vyks XII Tarptautinis baltistų kongresas – svarbiausias pastarųjų penkerių metų ne tik baltistų, bet ir lituanistų, latvistų, prūsistų mokslo renginys, skirtas baltų kalbų ir jų raštijos tyrimams. skaityti »

VU viešėjo naujasis Vengrijos Respublikos ambasadorius

Spalio 22 dieną su Vilniaus universiteto rektoriumi prof. Artūru Žukausku susitiko naujasis Vengrijos Respublikos ambasadorius Zoltánas Jancsi. skaityti »