Gyvybę gelbsti nešiojamoji dirbtinė širdis

Brtitas Matthew Greenas atsigauna po operacijos, kurios metu jo širdis buvo išimta ir pakeista dirbtine, valdoma pultu, kurį galima nešiotis su savimi krepšyje, todėl pacientui nereikia būti pririštam prie ligoninės lovos. skaityti »

Virtualioji chirurgija – pagalba ateities chirurgams

Visai neseniai amerikiečiai sukūrė naujos kartos technologijomis paremtą virtualios chirurgijos įrenginį VBLAST, kuris, kaip manoma, taps pirmuoju pagalbininku besipraktikuojantiems prieš operacijas chirurgams. skaityti »

Išplėstinė realybė – pagalba civilinei inžinerijai

JAV Renselyro politechnikos instituto darbuotojai kuria naujas išpėstinės realybės (angl. augmented reality) technologijos pritaikymo galimybes: savo naujuoju projektu jie tikisi padėti civilinės inžinerijos specialistams. skaityti »

Kas trečias gyventojas – „perkrautas“ technologijomis

Mokslinis tyrimas rodo, kad trečdalis žmonių jaučiasi „perkrauti“ technologijomis. skaityti »

Atidarytas „Saulėtekio slėnio“ Civilinės inžinerijos mokslo centras

Šalies ekonomikos ir verslo sėkmė priklauso nuo mokslo pasiekimų ir inovacijų. Tad Vilniuje kuriamame Saulėtekio technologijų slėnyje siekiama integruoti mokslą, studijas ir verslą. skaityti »

Technologijos gelbsti akluosius

Dviratininko šalmas, vaizdo kamera, liemenė ir kompiuterinė programa – tai pagrindiniai elementai, galintys tapti naujausiu laimėjimu kuriant modernią pagalbą akliesiems. skaityti »

Judesio jutiklių technologijos padės geriau suprasti mūsų fiziologiją

Masačusetso technologijų instituto moksliniai darbuotojai teigia, kad jų vystoma judesių jutiklių technologija ateityje žmogui padės geriau pažinti savo kūno judesius ir iš anksto aptikti galimas sveikatos problemas. skaityti »

HTC pristatė naujas priemones mobiliųjų programų kūrėjams

Viena iš mobiliųjų technologijų lyderių kompanija “HTC” pristatė naują priemonę mobiliųjų programų kūrėjams – „HTCdev“. skaityti »

Antropologija ir technologijos. Kuo jos susijusios?

Daugelis nustemba sužinoję, kad daugelyje IT kompanijų dirba ir antropologai ir sociologai. Iš tiesų, ką bendro gali turėti socialinių mokslų atstovai su technologijų kūrimu? Tačiau „Intel“ dirbanti antropologės Genevieve Bell teigimu, be tokių žmonių, technologijos nebūtų tokios, kokios yra dabar. skaityti »

„Nekomimi“ – žmogaus smegenų aktyvumą nustatanti technologija

Bendrovė „Neurowear“ sukūrė katės ausis, japoniškai vadinamas „nekomimi“, kontroliuojamas jas dėvinčio žmogaus mintimis ir emocijomis. Ateityje tokios technologijos galės pasitarnauti sunkiai komunikuojančių ar žmonių su negalia aktyvumui. skaityti »