Vartotojai nepalieka socialinių tinklų, baimindamiesi prarasti draugus

Aštuoni iš devynių interneto naudotojų norėtų uždaryti savo paskyras socialiniuose tinkluose, tačiau nuo šio žingsnio juos sulaiko baimė prarasti ryšį su draugais ir vertingus prisiminimus. skaityti »

„Kaspersky Lab“ prašo interneto naudotojų prisidėti prie kovos su išpirkos reikalaujančiais virusais

„Kaspersky Lab“ atliktas tyrimas rodo, kad diskusijos, ar išpirkos reikalaujančių virusų aukos turėtų susimokėti, yra bergždžios, nes dauguma, net sumokėję kibernetiniams nusikaltėliams, neatgauna savo failų. skaityti »

„Kaspersky Lab“ nustatė pagrindines Europos grėsmes

Pasaulinė kibernetinio saugumo bendrovė „Kaspersky Lab“ spalio 20–23 d. Maltoje surengė kasmetį Europos kibernetinio saugumo savaitgalį. Į renginį susirinko bendrovės ekspertai, Nyderlandų nacionalinės policijos atstovai, žurnalistai ir verslo svečiai iš viso regiono. skaityti »

Tyrimas atskleidė, kad berniukai labiau žaidžia, o mergaitės plepa mobiliaisiais

Prieš pat naujuosius mokslo metus tėvai turėtų būti pasirengę, kad jų vaikai gali praleisti dar daugiau laiko internete. Žinojimas, ką jų atžalos veikia internete ir su kokiomis grėsmėmis jos gali susidurti, tėvams padeda apsaugoti sūnus ir dukteris. skaityti »

Talentų laboratorija padeda jauniems specialistams rasti savo kelią į kibernetinį saugumą

Karjera kibernetinio saugumo srityje labai pelninga, vis dėlto pradedantiesiems labai sunku rasti savo kelią į šį sudėtingą verslą. Visame pasaulyje labai trūksta ekspertų, o įmonės rizikuoja tapti kibernetinių nusikaltėlių ar kibernetinio šnipinėjimo aukomis. skaityti »

Tyrimas atskleidė tėvų taikomus būdus vaikams internete apsaugoti

„Kaspersky Lab“ tyrimas atskleidė, kaip šiuolaikiniai tėčiai prižiūri savo vaikus tiek realiame pasaulyje, tiek virtualiame. skaityti »

Eksperimentas parodė, kad vyrai nepaleidžia savo telefonų iš rankų

Moterys gali dvigubai ilgiau išsiversti be telefono, tačiau nei vieni, nei kiti neišlaukia nė minutės. skaityti »

19 proc. Lietuvos naudotojų slepia savo kompiuterius, kad išsaugotų svarbius duomenis

Norėdami virtualiame pasaulyje nuo smalsių akių apsaugoti savo privatumą ir asmens duomenis, paranojiški naudotojai griebiasi įvairių metodų, netgi slepia savo kompiuterius. skaityti »

77 proc. paauglių net vasarą neįsivaizduoja gyvenimo be išmaniojo telefono

Vyresniųjų klasių moksleiviai aktyviai naudojasi įrenginiais ir mokslo metais, ir per atostogas. Remiantis „Kaspersky Lab“ duomenimis, 73 proc. 14–16 metų paauglių neįsivaizduoja gyvenimo be išmaniojo telefono, o 49 proc. negali be socialinių tinklų. skaityti »

Patarimai „Euro 2016“ sirgaliams

Siekiant apsaugoti mobiliajame įrenginyje saugomus korporatyvinius duomenis, „Kaspersky Lab“ pataria sirgaliams stebėti, kad viešose vietose įrašant prisijungimo vardą ir slaptažodį jų nepamatytų sukčiai. skaityti »