Tarp Baltijos šalių vaikų populiariausi socialiniai tinklai ir žaidimai

Remiantis naujausios „Kaspersky Lab“ ataskaitos rezultatais, viso pasaulio vaikai daugiausia savo laiko praleidžia internete, naudodamiesi komunikacijos priemonėmis, pavyzdžiui, socialiniais tinklais, elektroniniu paštu, pokalbių portalais ir t. t. Tai sudaro 67 proc. internetinės veiklos. skaityti »

Vaikai vis daugiau laiko praleidžia internete

Dabar vaikai didesnę savo gyvenimo dalį praleidžia prisijungę prie interneto, nei neprisijungę, rodo „Kaspersky Lab“ ir „iconKids & Youth“ atliktas tyrimas. skaityti »

Sukčiai ieško naujų būdų, kaip gauti prieigą prie „Facebook“ naudotojų duomenų

Sukčiai yra gerai perpratę žmonių silpnybes ir aktyviai išnaudoja smalsumą savo tikslais. skaityti »

Verslas nusisuka nuo bankų, kurie nesiima tinkamo IT saugumo

Remiantis „Kaspersky Lab“ apklausos rezultatais, daugiau nei du trečdaliai bendrovių mieliau renkasi banką, turintį nepriekaištingą saugumo reputaciją. skaityti »

Naudotojai bijo sekimo internete, bet nesistengia apsaugoti savo privatumo

Remiantis „Kaspersky Lab“ viktorinos „Ar jūs turite pakankamai kibernetinių žinių?“ rezultatais, 41 proc. naudotojų jaučiasi nesaugiai, kai tinklalapiai seka jų buvimo vietą ir veiklą internete, tačiau nieko dėl to nedaro. skaityti »

Mažėja „DdoS“ išpuolių

„Kaspersky Lab“ paskelbė 2015 m. ketvirtojo ketvirčio ataskaitą apie „DDoS“ atakas. skaityti »

Brandūs naudotojai atsargūs internete, bet mažiau žino apie pavojus

Kalbant apie saugumą internete, 45 metų ir vyresni naudotojai gerokai atsargiau dalijasi informacija nei jaunesni interneto vartotojai, tačiau jiems trūksta žinių atpažinti sukčius ar neišvengiamas grėsmes. skaityti »

Socialinių tinklų naudotojai raginami saugotis kibernetinių nusikaltėlių

„Kaspersky Lab“ apklausa-viktorina parodė, kad beveik trečdalis (30 proc.) socialinių tinklų naudotojų realiuoju laiku dalijasi savo pranešimais, prisijungimo informacija ir kita asmenine informacija ne tik su savo draugais, bet ir su visais tuo metu esančiais internete. skaityti »

Ar tėvai pakankamai rūpinasi savo vaikų saugumu internete?

Nors daugiau nei pusė (52 proc.) tėvų mano, kad internete daugėja grėsmių jų vaikams – nuo priekabiavimo elektroninėje erdvėje iki netinkamo turinio, – tik trečdalis jų (39 proc.) kalba su savo atžalomis, atskleidžia nauji „Kaspersky Lab“ ir „B2B International“ tyrimų rezultatai. skaityti »

Kodėl pavojinga socialiniuose tinkluose nurodyti telefono numerį?

Yra paplitusi nuomonė, kad sukčiai perka parengtas duomenų bazes, tačiau iš tikrųjų jie medžioja kontaktus iš atvirų socialinių tinklų profilių ir suveda juos į bazę taikydami visiškai teisėtas programas. skaityti »