Europos Sąjungos gyventojai naudoja daugiau grynųjų

Europos centrinio banko duomenimis, 2015 m. pabaigoje 19-oje Europos Sąjungos šalių buvo naudojama 1,08 trln. eurų, iš kurių 30 proc. sudarė stambios kupiūros po 500 eurų. skaityti »

Per internetą apsiperka daugiau nei pusė ES gyventojų

„Eurostat“ tyrimų duomenimis, 2007 m. per internetą apsipirkdavo tik 30 proc. Europos Sąjungos gyventojų, o 2015 m. – 53 proc. skaityti »

Paskelbta nauja Europos atvirų duomenų portalo versija

Šių metų lapkričio viduryje Liuksemburge įvyko Europos duomenų forumas, kuriame politikai, ekspertai, mokslininkų bendruomenės atstovai aptarė iškilusius iššūkius didelės apimties duomenų ir besiformuojančios duomenų ekonomikos srityje. skaityti »

Lietuva įvykdė visas teisines sąlygas kelyje į visavertę narystę Bankų sąjungoje

Seimas priėmė paskutinius įstatymų pakeitimus, kuriais buvo įvykdytos teisinės sąlygos, užtikrinančios visavertį Lietuvos dalyvavimą Bankų sąjungoje. skaityti »

Aukštos kvalifikacijos specialistams ir investuotojams iš ne ES šalių – interneto vartai

Užsienio investicijų plėtros agentūra „Investuok Lietuvoje“ pristato interneto vartus aukštos kvalifikacijos specialistams bei investuotojams ne iš Europos Sąjungos (ES) valstybių. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministrė A. Pitrėnienė ES Tarybos posėdyje diskutavo apie migrantų integraciją

Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė pirmadienį Briuselyje dalyvavo Europos Sąjungos Tarybos posėdyje tema „Švietimas ir migracija. Neseniai atvykusių migrantų ir migrantų kilmės asmenų integravimo strategijos“. skaityti »

Elektroninių leidinių valdymo informacinė sistema – geriausias aklųjų kultūros gidas

Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis sukurta Elektroninių leidinių valdymo informacinė sistema (ELVIS) arba kitaip – virtuali aklųjų biblioteka – savo duomenų bazėje turi daugiau kaip 8,5 tūkst. įgarsintų leidinių ir vis sparčiai plečiasi. skaityti »

Lietuviai mato euro naudą Lietuvai ir visai Europos Sąjungai

Eurobarometro apklausa parodė, kad 61 proc. euro zonai priklausančių valstybių gyventojų (55 proc. lietuvių) mato teigiamą vieningos valiutos naudą savo šaliai, 71 proc. apklaustųjų euro zonos gyventojų (77 proc. lietuvių) mato vieningos valiutos naudai visai Europos Sąjungai. skaityti »

ES kaimynes lietuviai moko mokslo ir inovacijų strategijų

Europos Sąjungos (ES) kaimyninės šalys ir Lietuvos Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro (MOSTA) atstovai lapkričio 4 dieną lankėsi Europos komisijos Briuselyje surengtose kūrybinėse dirbtuvėse. skaityti »

Mobiliosiomis finansinėmis paslaugomis nori naudotis tik 15 proc. europiečių

Konsultavimo bendrovė „Ovum“ apklausė 8,5 tūkstančio gyventojų iš 17-os šalių. 75 proc. asmenų, turinčių sąskaitas bankuose, atsakė, kad iš viso nėra naudojęsi mobiliosiomis finansinėmis paslaugomis. skaityti »