Siekiantys kokybiškų studijų renkasi KTU

Pagal šį savaitgalį paskelbtus bendrojo priėmimo į Lietuvos aukštąsias mokyklas rezultatus, pirmuoju prioritetu Kauno technologijos universitetą (KTU) rinkosi 2 357 stojantieji. skaityti »

Sukurta medžiaga naujos kartos saulės elementams

Kauno technologijos universiteto (KTU) Organinės chemijos katedros laboratorijose susintetinta medžiaga siūlo kelis kartus pigesnę alternatyvą tai, kuri šiandien naudojama hibridiniuose saulės elementuose. skaityti »

Duomenų analitika – „karščiausia“ dešimtmečio profesija

Duomenų analitika yra ta specialybė, kurioje atotrūkis tarp rinkos poreikio ir pasiūlos yra vienas iš didžiausių. Žurnalas „Forbes“ skelbia, kad per 2014-uosius duomenų analitikų poreikis įvairiose srityse ženkliai išaugo – kai kuriose iš jų kone 124 procentais. skaityti »

KTU duris atvėrė finansų ir rinkų laboratorija „Bloomberg Financial Markets Lab“

Kauno technologijos universiteto Ekonomikos ir verslo fakultete (KTU EVF) iškilmingai atidaryta pirmoji ir vienintelė Baltijos šalyse bei Lenkijoje „Bloomberg“ finansų ir rinkų laboratorija „Bloomberg Financial Markets Lab“​. skaityti »

Paskelbtos mokyklos, kuriose prasidės inovatyvūs pokyčiai

Iš 106 pokyčių siekiančių Lietuvos mokyklų kompetentinga komisija atrinko 12 labiausiai motyvuotų, kurių pedagogai penkis mėnesius tobulins šiuolaikiniam mokytojui reikalingus įgūdžius. skaityti »

3D spausdintuvai – beribių galimybių sritis

Trūkstama detalė išradime, šachmatų figūrėlė ar laikrodis – tokius daiktus savo surinktu trimačiu spausdintuvu (3D) jau gamina Kauno technologijos universiteto (KTU) studentai, kurie norėtų, kad ateityje tokį spausdintuvą turėtų kiekvienas naudotojas. skaityti »

Inovatyvūs KTU studentų projektai virtualioje erdvėje: irklavimo trasa ir jogos treneris

Kauno technologijos universiteto Informatikos fakulteto studentų darbuose – unikalus technologinis įrenginys, veikiantis kartu su virtualios realybės akiniais, leidžia išbandyti aktyvų vandens sportą – irklavimą – skaitmeninėje erdvėje, o virtualus jogos treneris „Yogamin“ – leidžia atlikti jogos pratimus savo namuose. skaityti »

KTU studento sukurta inovacija sužavėjo Silicio slėnio investuoją

Garsus rizikos kapitalo investuotojas iš Silicio slėnio Michaelis Baumas investicijai pasirinko Kauno technologijos universiteto Ekonomikos ir verslo fakulteto (KTU EVF) magistranto Gedimino Nemanio sukurtą inovatyvią elektrinę dviračio pavarą „Rubbee“. skaityti »

KTU studentės sukūrė savaime išdžiūstantį rankšluostį ir šviečiantį antkaklį

Neseniai vykusioje jaunųjų mokslininkų darbų parodoje KTU „Technorama 2015“ dalyvavusios Kauno technologijos universiteto (KTU) Ekonomikos ir verslo fakulteto (EVF) studentės įrodė, kad kurti naujus produktus gali ne tik studijuojantys inžinerinius ar technologinius mokslus. skaityti »

Pirmasis lietuviškas interaktyvus reklamos stendas skaičiuos ir analizuos naudotojus

Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininkai ir studentai sukūrė pirmąjį lietuvišką interaktyvų reklamos stendo prototipą, kuris ne tik transliuoja reklamą, bet ir fiksuoja reklamą stebėjusiųjų vartotojų statistinius duomenis. skaityti »