KTU surengė virtualią lietuviškos chemijos terminijos kūrėjo Antano Purėno parodą

Kauno technologijos universiteto (KTU) biblioteka surengė virtualią lietuviškos chemijos terminijos kūrėjo ir buvusio Kauno universiteto rektoriaus Antano Purėno (1881-1962) asmeninės kolekcijos parodą. skaityti »

Baltijos šalių universitetų rektoriai: aukštasis mokslas yra esminis konkurencinis veiksnys mūsų regione

„Aukštasis mokslas turėtų būti privalomas – tik taip galėsime konkuruoti Europoje“, – sakė Rygos technikos universiteto (RTU) rektorius Leonids Ribickis kasmetiniame Baltijos šalių technologijos universitetų rektorių susitikime. skaityti »

KTU apsilankęs buvęs Estijos švietimo ministras: „Mokslą valdo nebe žinios, o socialiniai gebėjimai“

„Ar daug iš jūsų žino, kaip veikia telefonas? Ne koks tai mechanizmas, bet kaip jis veikia?”, –išsitraukdamas „iPhone“ išmanųjį telefoną, klausimu KTU surengtą viešą paskaitą „Švietimas XXI amžiuje – laikas keistis“ pradėjo garsus Estijos akademikas ir politikas Jaakas Aaviksoo. skaityti »

Premjeras Algirdas Butkevičius: į mokslą ir technologijas investuotos lėšos atneša didžiulę grąžą

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius dalyvavo „Santakos“ slėnio KTU Mokslo ir technologijų centro bei Technologinio verslo inkubatoriaus atidaryme. skaityti »

KTU „Santakos“ slėnyje sukurtos technologijos leis pagreitinti medicininius tyrimus

Kauno technologijos universiteto (KTU) Medžiagų mokslo instituto mokslininkai, bendradarbiaudami su Lietuvos sveikatos mokslų universitetu (LSMU), kuria priemones, kurios padėtų medikams greičiau atlikti tyrimus. skaityti »

KTU Studentų miestelio ateitis – be aplinką teršiančio transporto

Kauno technologijos universitetas (KTU) žengia dar vieną žingsnį pateisindamas žaliojo universiteto vardą. skaityti »

KTU tapo didžiausios pasaulyje virtualios dizaino bibliotekos partneriu

KTU Dizaino centras tapo ambicingo projekto „Digital Design Library” partneriu. Projekto tikslas – sukurti didžiausią pasaulyje virtualią skaitmeninę dizaino biblioteką, sudarytą iš 2 mln. puslapių ir nuotraukų. skaityti »

KTU keliasi į virtualią realybę

Pasivaikščioti dramblių kaimenėje Afrikoje, pasigrožėti Britų muziejaus eksponatais Londone ar tiesiog žengti į atvirą kosmosą neišeinant iš savo kambario – šias naujas patirtis žmonijai atveria žaibiškai populiarėjanti virtualios realybės technologija. skaityti »

Žvilgsnis iš vidaus: „Santakos“ slėnio KTU Mokslo, technologijų ir verslo centras

Lapkričio 14 d. Kaune duris pravers „Santakos“ slėnio KTU Mokslo, technologijų ir verslo centras. skaityti »

Kada apsigyvensime 3D spausdintuvu pastatytuose namuose?

Nors 3D spausdintuvų naudojimas namų statyboje dar tik žengia pirmuosius žingsnius, KTU Statybos ir architektūros fakulteto (SAF) docentas Vitoldas Vaitkevičius įsitikinęs – „atspausdintuose“ namuose normaliai gyventi galėsime jau artimiausioje ateityje. skaityti »