Trumpa bankomato istorija...

Automatinė pinigų gryninimo sistema „De La Rue“ – taip buvo pavadintas pirmasis Londone 1967 metais įrengtas grynųjų pinigų išdavimo automatas. skaityti »

Austrijos bankas naudos bekontakčius „Diebold Nixdorf“ bankomatus

Austrijos bankų grupė „Raiffeise Bank“ pasirašė susitarimą su bankomatų gamintoja „Diebold Nixdorf“ dėl 1 200 bekontakčių bankomatų įdiegimo bankų skyriuose. skaityti »

Baltarusijoje įrengtas pirmasis bankomatas vairuotojams

Baltarusijos bankas „ASB Belarusbank“ vienoje iš Minsko degalinių pastatė pirmą Baltarusijoje bankomatą, leidžiantį neišlipant iš automobilio išsiimti grynuosius pinigus ar atlikti kitą bankinę operaciją. skaityti »

„Wincor Nixdorf“ bankomatas įvertintas dizaino premija

Įmonei „Wincor Nixdorf“ įteikta „Red Dot Design Award“ premija už naują bankomatą „CINEO C2020“, iš kurio klientai gali išsiimti grynuosius pinigus naudodamiesi išmaniuoju telefonu arba NFC kortele. skaityti »

„Wincor Nixdorf“ lyderiauja bankomatų programinės įrangos rinkoje

„Wincor Nixdorf“ tebeužima lyderio poziciją programinės įrangos, pritaikytos įvairių gamintojų bankomatams, rinkoje Europoje ir Lotynų Amerikoje, o nuo 2013 m. įsitvirtino pirmojoje vietoje ir Šiaurės Amerikoje. skaityti »

Per bankomatus Latvijoje į sąskaitas pernai įnešta 2,59 mlrd. eurų

Praėjusiais metais Latvijoje per bankomatus į sąskaitas įnešta 2,59 mlrd. eurų. 2014 metais šis skaičius siekė 2,38 mlrd. eurų. skaityti »

Bankomatai neša bankams milijardinį pelną

Australijos centrinio banko duomenimis, dauguma gyventojų, prireikus grynųjų pinigų, neieško savo banko bankomato, o naudojasi bet kokiu artimiausiu bankomatu. skaityti »

Ekstremaliausios bankomatų įrengimo vietos

Šiuo metu pasaulyje yra daugiau nei 3 mln. bankomatų. Bankomatų gamintojų asociacija pasidalijo informacija apie bankomatus, įrengtus keisčiausiose vietose. skaityti »

Kanadoje įrengti trimetriniai bankomatai krepšininkams

Toronte įrengti bankomatai krepšininkams, kurių ekraną net krepšininkas gali pasiekti tik pašokdamas į viršų. skaityti »

Žmonės neatsisako atsiskaitymo grynaisiais pinigais

Bendrovės RBR tyrimo duomenimis, 2014 m. 60-yje pasaulio šalių buvo įgyvendinta 417 mlrd. ne grynųjų atsiskaitymų. skaityti »