Švietimo ir mokslo ministro sveikinimas su Rugsėjo 1-ąja

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius sveikina moksleivius, mokytojus, tėvus, studentus ir dėstytojus su naujais mokslo metais. skaityti »

Gintaras Steponavičius: matome iššūkius, siūlome sprendimus

Rugpjūčio pabaigoje Švietimo ir mokslo ministerijoje surengta spaudos konferencija, skirta artėjantiems mokslo metams. Ministras Gintaras Steponavičius, pristatydamas nuveiktus darbus ir aktualijas, pabrėžė savarankiškumą, kūrybingumą ir atsakingumą. skaityti »

Konferencijoje aptarti naujų mokslo metų prioritetai

Penktadienį į Vilnių susirinkę savivaldybių administracijų švietimo padalinių vedėjai, Prezidentūros, Seimo, profesinių sąjungų atstovai, ministerijos vadovai aptarė naujų mokslo metų aktualijas, 2012–2013 mokslo metų prioritetus. skaityti »

Ministras Gintaras Steponavičius susitiko su projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę“ dalyviais

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius susitiko su ministerijoje praktiką atliekančiais projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę“ dalyviais. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministerija išdavė leidimus nuomoti patalpas vaikų darželiams

Sostinėje trūkstant vietų vaikų darželiuose, Švietimo ir mokslo ministerija siūlo ikimokykliniam ugdymui nuomoti ir pritaikyti laisvas įvairių įstaigų patalpas. Ministerija parengė tokių patalpų sąrašą ir jau išdavė pirmuosius leidimus čia steigti ikimokyklinio ugdymo grupes. skaityti »

G. Steponavičius: brandos egzaminai praėjo sklandžiai, abiturientai ateitį sieja su Lietuva

Švietimo ir mokslo ministerijoje vykusioje spaudos konferencijoje apibendrinti brandos egzaminų rezultatai ir pateikta naujausia informacija apie stojančiųjų į aukštąsias mokyklas pasirinkimus bei tolesnius žingsnius keliant studijų kokybę. skaityti »

Ekonomikos konkurencingumo iššūkiams spręsti pasitelktos jungtinės mokslininkų pajėgos

Švietimo ir mokslo ministerija inicijuoja naują šalies ekonomikos mokslinių tyrimų programą „Lietuvos ekonomikos ilgalaikio konkurencingumo iššūkiai“. skaityti »

Lietuvos mokslas įsijungia į tarptautines tyrimų erdves

Lietuvos mokslo institucijos turės daugiau galimybių aktyviai dalyvauti tarptautinėse mokslo veiklose. Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius patvirtino dalyvavimo tarptautinėse mokslinių tyrimų infrastruktūrose tvarką. skaityti »

Gintaras Steponavičius: išorinis vertinimas – aukštosioms mokykloms iššūkis ir impulsas žengti į priekį

Švietimo ir mokslo ministerijoje vykusioje spaudos konferencijoje švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius teigė, kad pirmieji aukštųjų mokyklų išorinio vertinimo rezultatai nėra nei nuosprendis, nei galutinė išvada. skaityti »

Įteikti diplomai pirmajai kūrybinių industrijų specialistų laidai

Šią savaitę diplomus atsiėmė prieš ketverius metus Vilniaus Gedmino technikos universiteto (VGTU) pradėtos vykdyti kūrybinių industrijų studijų programos pirmieji absolventai. Per šiuos metus kūrybinių industrijų studijos sulaukė didelio stojančiųjų susidomėjimo ir kelerius metus iš eilės yra viena populiariausių studijų programų Lietuvoje. skaityti »