Aukštųjų mokyklų reitingai – pagal aiškius kriterijus ir patikimą atskaitos tašką

Aukštųjų mokyklų reitingai gali būti vienas iš informacijos šaltinių studijas besirenkančiam jaunimui ir visuomenei, tačiau būtina sąlyga – patikimumas ir aiškūs vertinimo kriterijai. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministerija plečia bendradarbiavimą su informacinių komunikacinių technologijų kompanijomis

Švietimo ir mokslo ministerija ir bendrovė „Samsung Electronics Co., Ltd“ pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo diegiant informacines komunikacines technologijas ugdymo procesui tobulinti. skaityti »

Už studijas sumokėtus pinigus atgaus beveik 10 proc. geriausiųjų

Šį rudenį pradėjo veikti visi studijų mechanizmai, garantuojantys nemokamą mokslą gerai besimokantiems studentams, pradėjusiems studijas 2009 m. priėmus Mokslo ir studijų įstatymą. Pagal vieną iš šių mechanizmų geriausiems už mokslą mokantiems bakalauro ir vientisųjų studijų studentams valstybė kompensuoja studijų kainą. skaityti »

Tęsiamas bendradarbiavimas su Ukraina mokslo ir technologijų srityje

Lapkričio 22 d. Kijeve švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius ir Ukrainos valstybinės mokslo, inovacijų ir informatizacijos agentūros vadovas Vladimiras Seminoženka pasirašė Lietuvos ir Ukrainos bendradarbiavimo mokslo ir technologijų srityje 2011–2015 m. programą. skaityti »

Naujų mokslo metų prioritetai – lituanistinis švietimas, darželių tinklo plėtra ir tikslingas finansavimas

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė su švietimo ir mokslo ministru Gintaru Steponavičiumi aptarė, kaip šalies mokyklos pasirengusios naujiems mokslo metams ir kaip bus įgyvendinamas naujasis Švietimo įstatymas. skaityti »