Savaitės pjūvis

Šioje laidoje Viešosios politikos ir vadybos instituto vyr. analitikas Ž. Martinaitis komentuoja lietuviams atsivėrusią Vokietijos darbo rinką, o personalo atrankos specialistė L. Duksaitė pasakoja, kas būtina norintiems išvykti dirbti į šią šalį. Ko tikisi į mūsų šalį plūstantys baltarusiai, kalba Seimo nariai K. Daukšys ir J. Veselka. Laidos autorius Č. Iškauskas aptaria teroristų vadeivos O. bin Ladeno sunaikinimo aplinkybes. skaityti »

Savaitės pjūvis

Šioje laidoje su Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku prof. K. Glavecku aptarsime Vyriausybės 2010 m. veiklos ataskaitą. Su LLRI ekspertu V. Žukausku svarstysime, kodėl valstybei nepavyks surinkti milijardo litų iš „šešėlinės“ ekonomikos, o laidos autorius Č. Iškauskas grįš prie stringančios NATO operacijos Libijoje perspektyvų. skaityti »

Savaitės pjūvis

Šįkart parengėme pokalbį su Vilniaus Arkikatedros klebonu kunigu R. Šalaševičiumi apie tai, kas yra bendro tarp Prisikėlimo šventės ir gamtos pabudimo. Apie Vilniaus mero rinkimus kalba politologas A. Medalinskas. Laidos autorius, politikos apžvalgininkas Č. Iškauskas savo komentare sugrįžta prie Černobylio katastrofos, kurios 25-ąsias metines pažymime balandžio 26 d. skaityti »

Savaitės pjūvis

Naujoji sąjunga susijungė su Darbo partija. Šį sprendimą paaiškins socialliberalų lyderis A. Paulauskas. Apie Miškų įstatymo pataisas kalbamės su Aplinkos apsaugos komiteto pirmininku J. Šimėnu. Laidos autorius, politikos apžvalgininkas Č. Iškauskas kartu su A. Paulausku svarstys teroro akto Minsko metro priežastis, pasekmes ir galimą grėsmę Lietuvai. skaityti »

Savaitės pjūvis

Apie savivaldybių merų rinkimų ypatybes kalbamės su Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininku V. Kurpuvesu. Su kito Seimo komiteto – Audito – vadove L. Graužiniene aptariame augantį valstybės institucijų išlaidavimą. Laidos autoriaus Č. Iškausko komentaras apie Smolensko tragedijos metines. skaityti »

Savaitės pjūvis

Humoro nestokojantis maestro D. Katkus, duodantis interviu eidamas atbulomis, atvirkščiai vertina ne tik pavasarinį orą, bet ir politinę, ekonominę bei kultūrinę padėtį šalyje. Ir jau visai rimtai pokalbyje su DnB NORD banko vyr. ekonomiste J. Rojaka aptariame, kaip oficialioji statistika iškreipia realią ūkio situaciją. Laidos autorius Č. Iškauskas komentuos Lietuvos ryžtą net ir po avarijos Fukušimoje ieškoti investuotojų naujai Ignalinos atominei elektrinei statyti. skaityti »

Savaitės pjūvis

Šioje apžvalginėje laidoje su naujuoju opozicijos lyderiu Vytautu Gapšiu kalbame apie valdančiosios daugumos oponentų artimiausius tikslus ir taktiką, siekiant nuversti Vyriausybę. Ši savaitė – „Savaitė be patyčių“, kurią inicijavo viešoji įstaiga „Vaikų linija“. Laidoje interviu su jos vadovu psichologu Robertu Povilaičiu. Laidos autorius politikos apžvalgininkas Česlovas Iškauskas dar kartą grįžta prie aktualios tarptautinės temos – Vakarų operacijos Libijoje. skaityti »

Savaitės pjūvis

Apie tai, kaip Lietuvoje ginamos vartotojų teisės, pokalbis su Lietuvos vartotojų instituto vadove Z. Čeponyte. Ar radiacijos banga iš Japonijos pasieks Lietuvą – apie tai interviu su Radiacinės saugos centro direktoriumi A. Mastausku. Laidos autorius Č. Iškauskas savo komentare svarsto, kaip japonus ištikusi nelaimė paveikia visą pasaulį. skaityti »

Savaitės pjūvis

Šįkart laidoje pagrindinius Seimo pavasario sesijos darbus aptaria parlamento pirmininkės pavaduotojas Č. Juršėnas, politologas M. Jurkynas svarsto nerimstančias batalijas po savivaldos rinkimų, o laidos autorius Č. Iškauskas apie arabų revoliucijų išplitimą pasaulyje nuomonės paklausė garsų tarptautininką Č. Juršėną. skaityti »

Savaitės pjūvis

Šįkart laidoje aptarsime, kas labiausiai nustebino politologą G. Aleknonį šiuose savivaldos rinkimuose. Verslo darbdavių konfederacijos prezidentas D. Arlauskas komentuos, kokias galimybes verslui plėtoti sudarys naujieji savivaldos organai. Politikos apžvalgininko Č. Iškausko komentaro tema susijusi su J. Stalino 58-osiomis mirties metinėmis. skaityti »