Savaitės pjūvis

Šįkart kalbiname Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininką A. Anušauską, kuris mano, kad Lietuvoje yra nemažai „nešvarių“ pinigų. Kitas laidos pašnekovas – Seimo narys E. Tamašauskas, svarstantis, kaip sumažinti šilumos kainas. Laidos vedėjas Č. Iškauskas komentuos M. Gorbačiovo 80-metį. skaityti »

Savaitės pjūvis

Kodėl ši rinkimų kampanija tokia blanki, aptaria žinomas žurnalistas R. Juozapavičius ir VRK pirmininko pavaduotojas P. Kujalis. Seimo narys V. Žiemelis svarsto apie neišspręstas pagrindines mūsų teisėsaugos problemas. Politikos apžvalgininkas Č. Iškauskas dar kartą grįžta prie arabų šalyse plintančių revoliucijų. skaityti »

Savaitės pjūvis

Šįkart pasakojame apie tai, kad savivaldos rinkimuose apie 340 kandidatų dėl teistumo neleidžiama balotiruotis. Seimo narys A. Sysas sako, kad visuomenė nesitiki produktyvaus dialogo su valdžia, todėl eina į mitingus. Politikos apžvalgininkas Č. Iškauskas komentuoja Lietuvos protestus dėl „Gazpromo“ padidintų dujų kainų. skaityti »

Savaitės pjūvis

Artėjant savivaldos rinkimams, apie rinkėjų aktyvumą kalba sociologas V. Gaidys. Apie prekių ženklų apsaugą pasisako teisininkė A. Pakėnienė. Laidos autorius Č. Iškauskas komentuoja sukilimo Egipte aplinkybes. skaityti »

Savaitės pjūvis

Šįkart aptariame pagrindinius kasdienius mūsų rūpesčius – šilumos ir maisto produktų brangimą, o politikos apžvalgininkas ir laidos autorius Č. Iškauskas komentuoja teroro išpuolį Maskvos Domodedovo oro uoste. skaityti »

Savaitės pjūvis

Jau seniai diskutuojama, ar parduoti žemę užsieniečiams. Laidoje savo pozicijas išsako trys politikai. Kodėl visuomeninėms organizacijoms ir gyventojų bendruomenėms neleidžiama dalyvauti savivaldos rinkimuose? Laidos autoriaus ir politikos apžvalgininko Č. Iškausko komentaro tema – nauji Lenkijos ir Rusijos nesutarimai dėl tragedijos prie Smolensko aplinkybių. skaityti »

Savaitės pjūvis

20-ųjų Sausio 13-osios metinių proga kalbiname Nepriklausomybės Akto signatarą, buvusį Aukščiausiosios Tarybos vicepirmininką K. Motieką. „Lietuvos ryto“ apžvalgininkas M. Laurinavičius primena prieš dvejus metus sausio 16-ąją vykusį Seimo šturmą. Abi sukaktis savo komentare paliečia ir laidos autorius politikos apžvalgininkas Č. Iškauskas. skaityti »

Savaitės pjūvis

Šįkart laidoje kalbėsime apie naujovę – įkurtą Energetinio saugumo centrą. Kol augs emigracija iš Lietuvos, tol nekilnojamojo turto rinka ir apskritai šalies ekonomika trypčios vietoje, sako Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos prezidentas R. Dargis. Politikos apžvalgininkas Č. Iškauskas komentuoja Vakarų ir Lietuvos reakciją į padėtį Baltarusijoje. skaityti »

Savaitės pjūvis

Paskutinėje šių metų laidoje – interviu su kadenciją baigusiu Lietuvos Respublikos Prezidentu Valdu Adamkumi. skaityti »

Savaitės pjūvis

Šįkart laidoje pokalbis apie lietuvišką tapatybę su Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininku V. Stundžiu. Politologas L. Bielinis išsakys savo mintis apie tiesioginį piliečių valdymą mūsų šalyje. Laidos autoriaus Č. Iškausko komentaro tema – šį sekmadienį kaimyninėje Baltarusijoje vyksiantys prezidento rinkimai. skaityti »