Prasidės didžiausia švietimo paroda „Mokykla“

Lapkričio 21–23 d. Vilniuje, parodų ir kongresų centre „Litexpo“, vyks švietimo paroda „Mokykla 2014“. skaityti »

Mobilioji mokslinė laboratorija tęsia kelionę po Lietuvos mokyklas

Kelionę po Lietuvos mokyklas tęsia unikali mokslinė mobilioji laboratorija „MoMoLab“. Mobiliojoje laboratorijoje, išskirtinio dizaino vilkiko puspriekabėje įrengtoje klasėje, gausu mokslinės įrangos, įrengta 20 darbo vietų, o paskaitų vienu metu gali klausyti apie 30 mokinių. skaityti »

Standartizuotus testus išmėgino 500 šalies mokyklų

Švietimo ir mokslo ministerijos iniciatyva Nacionalinis egzaminų centras vykdė projektą, kurio tikslas – pačioms mokykloms įvertinti savo ugdymo kokybę ir ją gerinti. skaityti »

Vilniuje prasidėjo švietimo paroda „Mokykla“

Gruodžio 6 d. Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis Litexpo parodų ir kongresų centre (Laisvės pr. 5, Vilnius) atidarė trečiąją nacionalinę švietimo parodą „Mokykla 2013“. skaityti »

„Quest to learn“ – mokykla skaitmeninei kartai

„Quest to learn“ – tai visuomeninė mokykla įsikūrusi Niujorke. Šioje mokykloje mokiniai tarpusavyje bendrauja mokslo temomis žaisdami ir kurdami žaidimus. skaityti »

Olandijoje bus atidaryta 11 „iPad“ mokyklų

Rugsėjį Olandijoje bus atidaryta 11 vadinamųjų Steve‘o Jobso mokyklų, kur mokiniai naudosi tik „iPad“. skaityti »

Bendradarbiaujant mokykloms ir darbdaviams parengiami geresni specialistai

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis susitiko su Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentu Robertu Dargiu ir konfederacijos Ekonomikos ir finansų departamento direktoriumi, Lietuvos profesinio mokymo tarybos pirmininku Sigitu Besagirsku. skaityti »

Lietuvos mokyklose kuriamos aktyviosios klasės

Lietuvos mokyklose pradėtas įgyvendinti Aktyviųjų klasių projektas – jo metu dalyje šalies ugdymo įstaigų bus diegiamos mokymui ir mokymuisi skirtos interaktyvios priemonės, el. turinys bei vykdomi specialūs mokymai pedagogams. skaityti »

Mokyklose per pamokas ar per tėvų susirinkimus rinkimų agitacija negali vykti

Švietimo ir mokslo ministerija dar kartą primena, kad mokyklose per pamokas ar mokinių neformaliojo ugdymo užsiėmimus rinkimų agitacija negali vykti. Mokyklų vadovai privalo laikytis ugdymo planuose nustatytų reikalavimų dėl savaitinių pamokų skaičiaus ir trukmės. skaityti »

Pradėtos teikti teisininko konsultacijos mokykloms

Ugdymo plėtotės centre telefonu (8 5) 275 23 62 teikiama kvalifikuota teisinė pagalba Lietuvos mokykloms. Šiuo telefonu mokytojai, mokyklos vadovai, mokiniai, jų tėvai gali pasikonsultuoti su teisininku dėl visų bendruomenės narių teisių, pareigų bei atsakomybės skaityti »