VGTU „Instagram“ – tarp 50 populiariausių Lietuvoje

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) „Instagram“ paskyra gali pasigirti 1535 sekėjais ir garbinga 50-a vieta Lietuvos „Instatop“ reitinge. skaityti »

Tarptautiniai reitingai parodė geriausius Lietuvos universitetus

Liepos pabaigoje paskelbti naujausi pasaulio aukštųjų mokyklų reitingai „Webometrics“ parodė, kad trečią pusmetį iš eilės Lietuvos universitetų lyderių trejetukas neužleido savo pozicijų. skaityti »

Paaiškėjo antrojo priėmimo etapo rezultatai

Paaiškėjo antrojo priėmimo į aukštąsias mokyklas stojimo rezultatai. Kvietimus studijuoti gavo 3613 stojančiųjų, iš jų 1684 pakviesti studijuoti į finansuojamas (valstybės arba su studijų stipendijomis) vietas. Kaip praneša LAMA BPO, iš viso buvo pateikti 8572 prašymai. skaityti »

VGTU studentai sukūrė robotą humanoidą

Vilniaus Gedimino technikos universiteto mechatronikos ir robotikos studentų komanda, ruošdama bakalauro studijų baigiamąjį darbą, sukūrė veikiantį robotą humanoidą. skaityti »

Vaikas ilgai sėdi prie kompiuterio? Paverskite tai privalumu!

Daugelis tėvelių susiduria su dažna šių laikų problema – vaikai, užuot užsiėmę kita įdomia veikla ar namų ruoša, valandų valandas sėdi prie kompiuterio. Kovoti su šiuo įpročiu dažnai nepadeda nei barimas, nei nustatomas grafikas, nei, kraštutiniais atvejais, išjungiama elektra. skaityti »

Aplinkos ministerija pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Vilniaus Gedimino technikos universitetu

Liepos 8 d., aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Vilniaus Gedimino technikos universiteto rektoriumi Alfonsu Daniūnu. skaityti »

3 dalykai, kurių nereikėtų daryti renkantis studijas

Per didelė atsakomybė renkantis profesiją, universitetą, baimė nepataisomai suklysti jauną žmogų gali atvesti prie neracionalių sprendimų. Kad taip nenutiktų, siūlome atkreipti dėmesį į 3 dalykus, kurių nereikėtų daryti renkantis studijas. skaityti »

Lietuvoje vyks konferencija „International Workshop on Piezoelectric Materials and Applications in Actuators“

2015 m. birželio 29–liepos 1 d. Lietuvoje (Vilniuje) vyks konferencija „International Workshop on Piezoelectric Materials and Applications in Actuators“ (IWPMA). skaityti »

Projektą „VGTU absolventai: 100 perspektyvų“ užbaigė mokymai apie socialinius tinklus

Birželio 16 d. Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) vyko mokymai „Socialinių tinklų reikšmė ir panaudojimas Jūsų karjeroje“. Tai buvo baigiamasis Integracijos ir karjeros direkcijos organizuojamo projekto „VGTU absolventai: 100 perspektyvų 2015“ renginys. skaityti »

VGTU studentai pagerino Lietuvos rekordą: tiltas iš makaronų atlaikė 251 kilogramą

Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) įvyko Lietuvos čempionato „Makaronų tiltai 2015“ finalinis etapas. Jaunųjų inžinierių iš spagečių pastatytas nė kilogramo nesveriantis tiltas atlaikė net 251 kilogramo apkrovą ir praėjusiais metais pasiektą šalies rekordą pagerino daugiau nei du kartus. skaityti »