Lietuvos kultūrinių ir kūrybinių industrijų studijų plėtra

Vilniaus dailės akademija kartu su partneriais Vilniaus Gedimino technikos universitetu, Lietuvos muzikos ir teatro akademija bei Vytauto Didžiojo universitetu nuo 2010 metų įgyvendina projektą „Aukštojo mokslo studijų plėtra Lietuvos kūrybinėms ir kultūrinėms industrijoms“. skaityti »

VDU

Ukrainiečiams VDU – europietiškų vertybių universitetas

Ukrainą krečiant neramumams ir tvyrant nežiniai dėl valstybės ateities, šalies studentų akys krypsta ne tik į Vakarus, bet ir kiek šiauriau, į netoliese esančią Lietuvą. skaityti »

VDU

Pirmakursių stovykloje galės dalyvauti ir neįgalieji

Prasidedant studijoms, aukštosios mokyklos rengia pirmakursių stovyklas, tačiau jose dalyvauti galimybę turi ne kiekvienas. skaityti »

VDU

VDU – trečias Lietuvoje pagal pasiekiamumą internete

Didžiausiame akademiniame aukštojo mokslo institucijų reitinge „Ranking Web“ („Webometrics“) Vytauto Didžiojo universitetas šiais metais užėmė aukštą trečiąją vietą tarp visų Lietuvos aukštųjų mokyklų. skaityti »

VDU

Britai dalysis patirtimi Lietuvos studijų programose

Lietuvoje šiais mokslo metais pirmą kartą siūlomos dvi tarptautinės bakalauro studijų programos, vykdomos kartu su Centrinio Lankašyro universitetu (D. Britanija) – Mados dizainas ir Muzikos produkcija. skaityti »

VDU

Į Kauną mokytis kalbos atvyksta pasaulio lietuviai

Vytauto Didžiojo universitete (VDU) liepos 21 – rugpjūčio 16 dienomis vyks intensyvūs Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursai. skaityti »

VDU

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime – ir VDU atstovai

Liepos 10–13 dienomis Visuomenės harmonizavimo parke vyko Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas, kuriame lankėsi ir VDU vasaros stažuočių programos organizatoriai bei dalyviai. skaityti »

VDU

VDU dėstymo kokybė – geriausia Lietuvoje

Gegužės mėnesį pasirodžiusiame naujame žurnale „Reitingai“ buvo paskelbti Lietuvos valstybinių universitetų reitingai, kuriuose VDU užėmė trečiąją vietą. skaityti »

VDU

Mokslo ir verslo bendradarbiavimui VDU – naujos galimybės

Vytauto Didžiojo universitete nuo šiol bus aktyviau skatinamas akademinės bendruomenės ir verslo bendradarbiavimas skaityti »

VDU

Lietuvos universiteto atkūrime dalyvauja trys Kauno universitetai

Trijų Kauno aukštųjų mokyklų – Kauno technologijos universiteto (KTU), Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) – Senatai pritarė susijungimui į vieną universitetą skaityti »

VDU