Eurokomisarė A. Vassiliou susitiks su VDU studentais

Rugsėjo 6 d. VDU mažojoje salėje (S. Daukanto g. 28) su studentais susitiks Europos Komisijos narė Androulla Vassiliou, kuri yra atsakinga už švietimą, kultūrą, daugiakalbystę, jaunimą ir sportą. skaityti »

VDU

Užsieniečius stebina lietuvių kalbos keistenybės

Intensyvi pažintis su lietuvių kalba, istorija, tradicijomis, kultūriniais ypatumais, kelionės į gražiausius Lietuvos kampelius – tuo keturias savaites gyveno beveik septynios dešimtys užsieniečių, atvykusių į kasmetinius Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursus Vytauto Didžiojo universitete (VDU). skaityti »

VDU

Mokytis lietuvių kalbos – iš 24 pasaulio šalių

Kitą savaitę Kaune susirinks gausus būrys jaunimo iš viso pasaulio, pasiryžęs gilintis į lietuvių kalbos subtilybes. Užsieniečiams skirtus intensyvius Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursus Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) šiemet organizuoja jau penkioliktąjį kartą. skaityti »

VDU

Ateities specialybė – socialinė antropologija

Bakalauro studijas baigę absolventai jau suvokia, kad populiariausios, prestižinėmis laikomos specialybės nebūtinai atneša sėkmę – viskas priklauso nuo asmeninių savybių ir poreikių. „Specialistų kalvėmis“ vadinami universitetai ne visuomet yra tinkamas pasirinkimas – ypač siekiantiems ne tik profesinių žinių, bet ir asmeninio tobulėjimo bei platesnių karjeros galimybių. skaityti »

VDU

Studijų sąlygos VDU sulaukė puikaus įvertinimo

Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) atitinka visus studijų sąlygų ir jų organizavimo kokybės reikalavimus, teigiama neseniai atliktame universiteto 2010–2012 metų realiųjų išteklių vertinime. Tyrimą vykdė Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centras, pagal standartinius kriterijus reguliariai vertinantis visas Lietuvos aukštąsias mokyklas. skaityti »

VDU

VDU studentai prisideda prie aplinkosauginio švietimo

Universitete neseniai įkurto aplinkos studijų klubo „Disoma“ nariai prisidėjo prie Europos Sąjungos fondų lėšomis finansuojamo projekto „Gerbiu gamtą – saugau save“. Įgyvendinant projektą, Kauno regione buvo rengiami seminarai, kurie skatino moksleivius tausoti aplinką ir supažindino su atliekų rūšiavimo bei perdirbimo būdais. skaityti »

VDU

VDU plečia bendradarbiavimo galimybes

Gegužės 22 d. Vytauto Didžiojo universitete buvo pasirašytos trys naujos bendradarbiavimo sutartys bei papildyta sutartis su Kauno miesto savivaldybe. skaityti »

VDU

Birželį Kaune šurmuliuos „VDU vasaros mokykla 2013“

VDU kviečia visos Lietuvos moksleivius vasarą pasitikti drauge. Jau dabar visi norintys gali registruotis į birželio 10–14 d. Kaune vyksiančią „VDU vasaros mokyklą 2013“ ir išbandyti naujus, dar jiems neatrastus dalykus. skaityti »

VDU

Orangutanų tyrėja prof. B. Galdikas dalysis patirtimi

Gegužės 6 d., pirmadienį, 15 val. VDU mažojoje salėje (S. Daukanto g. 28, II a.) pasaulinio garso gamtosaugininkė, universiteto garbės daktarė prof. Birutė Galdikas skaitys paskaitą apie savanorystę Indonezijoje. skaityti »

VDU

Universitetas atvers duris moksleivių tėvams

Gegužės 11 d. VDU vyks pirmą kartą organizuojama moksleivių tėvų diena. Apsilankyti renginyje kviečiami visi, kurie iš pirmųjų lūpų norėtų išgirsti apie studijų sąlygas ir aplinką, VDU išskirtinumą, praktikos ir mainų galimybes, savo akimis pamatyti universiteto erdves. skaityti »

VDU