Geriausiu politikos mokslų dėstytoju išrinktas prof. Vitalis Nakrošis

Gegužės 19 d. Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute (VU TSPMI) profesoriui Vitaliui Nakrošiui suteiktas tradicinis Professoris Optimi (PO!) titulas. skaityti »

VU

CERN parodos gidė: lankytojus ypač domina ateiviai

Vilniaus universiteto organizuota Europos dalelių fizikos laboratorijos (CERN) paroda „Accelerating Science“ per daugiau nei du mėnesius sulaukė itin didelio ne tik Vilniaus, bet ir visos Lietuvos gyventojų dėmesio. skaityti »

VU

Savo moksliniu potencialu VU dalysis su lyderiaujančiais Belgijos universitetais

Gegužės 10 d. Vilniuje viešėjo Flandrijos regiono delegacija (Belgijos Karalystė). skaityti »

VU

Kinijos verslininkai naujų galimybių ieško Vilniaus universitete

Ieškodama naujų verslo galimybių Lietuvoje lankosi Kinijos Liaudies Respublikos Šendženo miesto delegacija. skaityti »

VU

Vilniaus universiteto profesorė pripažinta kompiuterinio meistriškumo lydere Europoje

Balandžio 25 d. Briuselyje Vilniaus universiteto (VU) Matematikos ir informatikos instituto profesorei Valentinai Dagienei bus įteiktas Europos skaitmeninio pasaulio moters apdovanojimas. skaityti »

VU

Į Lietuvą atvyks astrobiologai iš viso pasaulio

Balandžio 25–28 d. Vilniuje pirmą kartą vyks tarptautinė astrobiologijos konferencija „Nuo žvaigždžių ir planetų formavimosi iki ankstyvosios gyvybės“. Joje dalyvaus apie 150 astronomų, geologų, biologų, chemikų ir kitų mokslininkų iš 29 pasaulio šalių. skaityti »

VU

Vilniaus universitete paminėta Gruzinų kalbos diena

Balandžio 14 d. Vilniaus universiteto (VU) Mažojoje auloje vyko Gruzinų kalbos diena. Šis renginys skirtas garsiojo poeto Šota Rustavelio 850 metų jubiliejui. skaityti »

VU

Tailando princesė VU susitiks su sinologijos studentais

Balandžio 14 d. Tailando princesė Maha Chakri Sirindhorn viešės Vilniaus universitete. Tai vienintelė šalies aukštoji mokykla, įtraukta į princesės dienotvarkę. skaityti »

VU

Paskelbtas tarptautinis QS reitingas pagal studijų kryptis

Tarptautinis universitetų reitingas „QS World University Rankings by Subject“ jau šeštą kartą įvertino aukštąsias mokyklas skirtingose studijų kryptyse. skaityti »

VU

VU vyksiančioje konferencijoje – ir Nobelio premijos laureato pranešimas

Vilniaus universitete kovo 15–18 d. vyks tarptautinė fizikos ir gamtos mokslų studentų konferencija „Open Readings 2016“. Į ją susirinks beveik 300 dalyvių iš Lietuvos ir Europos. skaityti »

VU