Lietuvos mokslo taryba skatina jaunuosius mokslininkus pasitelkti verslą ir projektų finansavimą

Lietuvos mokslo taryba, analizuodama savo vykdomą podoktorantūros stažuočių programą ir stiprindama jaunųjų mokslininkų gebėjimus, pirmą kartą sukvietė juos į projektų valdymo ir įgyvendinimo mokymus. skaityti »

Naujoje Lietuvos mokslo taryboje – keturi KTU profesoriai

Švietimo ir mokslo viceministrė Svetlana Kauzonienė parlamentui pristatė Seimo nutarimo „Dėl Lietuvos mokslo tarybos narių paskyrimo“ projektą (Nr. XIIP–652), kuriuo siūloma patvirtinti naują Lietuvos mokslo tarybos narių (LMT) sudėtį. Tarybos sudėtyje – ir 4 Kauno technologijos universiteto atstovai. skaityti »

Mokslo šakų klasifikavimas atiduodamas į mokslo bendruomenės rankas

Lietuvos mokslo tarybai suteikta teisė nustatyti mokslo šakas. Tai padaryta siekiant lanksčiai ir efektyviai reaguoti į modernaus mokslo poreikius. Vyriausybė pakeitė nutarimą dėl mokslo sričių, krypčių ir šakų klasifikacijos. skaityti »

Vilniaus universitetui – pusė visų finansuojamų mokslinių projektų

Beveik pusė visų Lietuvos mokslo tarybos (LMT) patvirtintų finansuojamų projektų, skirtų mokslininkų veiklai stiprinti, bus įgyvendinta Vilniaus universitete (VU). skaityti »

Prof. Vytautas Getautis paskirtas Lietuvos mokslo tarybos nariu

Gruodžio 15 d. Seimas Švietimo ir mokslo ministerijos siūlymu 38 parlamentarams balsavus už ir 8 parlamentarams susilaikius priėmė nutarimą, kuriuo Lietuvos mokslo tarybos nariu paskirtas KTU Cheminės technologijos fakulteto Organinės chemijos katedros profesorius Vytautas Getautis. skaityti »