Ministrai susitarė dėl švietimo tikslų Bolonijos šalyse iki 2015–ųjų

Aukštajam mokslui tenka esminis vaidmuo siekiant įveikti Europą ištikusią ekonominę krizę. Tokią nuostatą išreiškė 47 šalių švietimo ministrai, balandžio 26–27 dienomis susirinkę į aštuntąją Bolonijos proceso šalių ministrų konferenciją Bukarešte (Rumunija). skaityti »

Kasmet mažėja neįgaliųjų studentų Lietuvos aukštosiose mokyklose

Lietuvos aukštosios mokyklos dar vis per menkai pasirengusios priimti norinčius studijuoti neįgaliuosius. Neįgaliųjų studentų skaičius jose kasmet mažėja. skaityti »

Seimo komitete išgirstas studentų balsas

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) praneša, kad šiandien LR Švietimo, mokslo ir kultūros komitete buvo išgirstas studentų balsas. Pasak LSAS, po Lietuvos universitetų rektorių konferencijos akibrokšto, studentų atstovai dar kartą išsakė savo poziciją, kad į aukštosios mokyklos tarybą būtų skiriami du studentų atstovai – vienas studentas ir vienas narys, nepriklausantis aukštosios mokyklos personalui bei studentams. skaityti »

Europos Komisija studentams vietoje stipendijų siūlo paskolas

Europos studentija kritikuoja Europos Komisijos (EK) programą „Erasmus visiems“ („Erasmus for All“). Ši programa numato didesnio, nei šiuo metu, žmonių skaičiaus tarptautinį mobilumą, tačiau daug mažesnį finansavimą vienam asmeniui. Be to, patvirtinus programą, siekiantiems studijuoti magistrą kitoje ES šalyje būtų siūloma pasinaudoti nebe stipendijų, bet paskolų sistema. skaityti »

Aukštosios mokyklos renkasi studentus rotuoti kas metus

Konstituciniam Teismui (KT) išaiškinus, kad rotacija negali vykti kas du metus, aukštosioms mokykloms buvo suteikta galimybė pačioms apsispręsti, kas kiek laiko bus rotuojami jų studentai. Nors kol kas ne visos aukštosios mokyklos, kurių studentų atstovybės yra Lietuvos studentų sąjungos narės, formaliai įtvirtino savo apsisprendimą, tačiau tendencija jau aiški: daugumoje jų rotacija vyks kas metus. skaityti »

Studentai suformavo rekomendacijas jaunimo nedarbo mažinimui Europoje

Kovo 17–19 dienomis įvykusiame 23–ajame Europos studentų konvente, Kopenhagoje studentų atstovai diskutavo apie jaunimo užimtumo ir įsidarbinimo galimybes. Šiame tarptautinio masto susitikime dalyvavo ir Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS) tarptautinių ryšių koordinatorė Rasa Gželkytė. skaityti »

LSAS: trumpalaikių iniciatyvų jaunimo nedarbui sumažinti neužteks

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS), reaguodama į susiklosčiusią situaciją dėl jaunimo nedarbo Lietuvoje bei Europoje, pažymi, jog būtina kuo greičiau imtis skubių, tačiau apgalvotų sprendimų. skaityti »

Studentai: lanksčios studijos nėra prieinamos

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) atliko viešosios nuomonės tyrimą apie studijų lankstumą, kurio metu net 72 proc. studentų pareiškė, jog Lietuvoje organizuojant studijų procesą trūksta ne tik palankių sąlygų, modeliuojant savo studijų programas bei grafikus, bet ir informacijos apie šias galimybes. skaityti »

Treji aukštojo mokslo pertvarkos metai: studentai dar vis laukia permainų

Antradienį, kovo 6 d. Vyriausybėje vyko diskusija apie aukštojo mokslo pertvarkos rezultatus ir galimas perspektyvas. Konferencijoje „Alma mater: aukštojo mokslo pertvarkai – treji“, kurią organizavo Lietuvos Studentų sąjunga, kalbėta, kad praėjus trejiems pertvarkos metams ryškių pokyčių aukštojo mokslo kokybės srityje vis dar nematoma. skaityti »

Tyrimas: keturi iš penkių studentų yra linkę sukčiauti

Lietuvos studentų sąjungos atliekamo studentų sąžiningumo tyrimo duomenimis, keturi iš penkių studentų, esant palankiai situacijai, pasielgtų nesąžiningai. skaityti »