LBA prezidento Stasio Kropo II ketvirčio bankų veiklos rodiklių komentaras

Lietuvos bankų asociacija paskelbė antrojo ketvirčio Lietuvoje veikiančių bankų ir jų antrinių įmonių veiklos rodiklius. Tai jau antras kartas, kai rodikliai skelbiami laikantis naujos tvarkos, apibrėžiančios statistikos pateikimo formą ir turinį, todėl skaičius galima lyginti ir kalbėti apie vyraujančias ar ne tokias ryškias tendencijas. skaityti »

Lietuvos bankų pelnas per metus augo 4 proc. iki 408 mln. litų

Lietuvos bankų asociacijai priklausantys komerciniai bankai ir užsienio bankų skyriai pirmąjį šių metų pusmetį uždirbo 408,1 mln. litų bendro ikimokestinio pelno – 4,2 proc. daugiau nei pernai sausį-birželį, kai jis buvo 391,5 mln. litų. skaityti »

Bankai įsipareigojo sudaryti palankias sąlygas kuo sklandžiau pasikeisti pinigus

Šalies komerciniai bankai su Lietuvos banku pasirašė Tarpusavio supratimo memorandumą dėl gerosios praktikos rengiantis euro įvedimui. skaityti »

LBA prezidento S. Kropo sausio mėnesio bankų veiklos statistinių rodiklių komentarai

Lietuvos bankininkystės istorijoje pirmasis šių metų mėnesis veikiausiai nebus niekuo išskirtinis, jei kalbėsime tik apie bankų veiklos rezultatus. skaityti »

Knyga, atskleidžianti bankų paslaptis

„Tai knyga, kurią reikėjo perskaityti kai kuriems žinomiems bankininkams, tačiau ji, deja, dar nebuvo parašyta“, trumpoje knygos „Banko finansų valdymas: krizės pamokos ir reguliavimo priemonių poveikis“ recenzijoje pažymi „Danske Bank“ vadovas Gintautas Galvanauskas. skaityti »

LBA prezidento S. Kropo lapkričio mėnesio bankų veiklos statistinių rodiklių komentarai

Kalbant apie konkretų lapkričio mėnesį, pirmiausia į akis krenta gana juntamas bendrojo paskolų portfelio prieaugis – per mėnesį bendra paskolų suma padidėjo 293,2 milijono litų ir pasiekė 54,4 milijardo. skaityti »

LBA prezidento S. Kropo rugsėjo mėnesio bankų veiklos statistinių rodiklių komentarai (79)

Rugsėjį Lietuvoje įsisiūbavusi Seimo rinkimų tema savo masyviu ir rėksmingu kūnu užgožė visas kitas aktualijas, todėl bankų pastangos inicijuoti darbinio pobūdžio diskusijas apie indėlių rinkos problemas automatiškai pakliuvo į darbotvarkių grafą „Vėliau“. skaityti »

Objektyvus įkainių pagrįstumo tyrimas sustiprins pasitikėjimą šalies bankų rinka – Lietuvos bankų asociacija

Lietuvos centrinio banko vykdomas bankų įkainių pagrįstumo tyrimas padės užkirsti kelią šiuo metu objektyviais duomenimis nepagrįstoms ir kartais populistinėms spekuliacijoms šia jautria gyventojams ir verslui tema. skaityti »

LBA prezidento S. Kropo 2011 metų bankų veiklos statistinių rodiklių komentarai

Tradiciniame Lietuvoje veikiančių bankų rodiklių viešinimo procese kasmet būna pauzė, kai dėl bankų metinių rezultatų skelbimo reikalavimų Lietuvos ir užsienio vertybinių popierių biržose gruodžio mėnesio rodikliai nepaskelbiami įprastu metu. skaityti »