Ministras prašo atšaukti „Google Maps Street View“ draudimą

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis prašo Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją peržiūrėti sprendimą uždrausti Lietuvoje vykdyti „Google Maps Street View“ projektą. skaityti »

„Facebook“ įkūrėjas vedė

Socialinio tinklo „Facebook“ įkūrėjas ir direktorių tarybos vadovas Мarkas Zuckerbergas gegužės 19 d. vedė savo ilgametę draugę Prisilą Čan (Priscilla Chan). skaityti »

Elektros energija – iš vandenyno bangų

Norėdami panaudoti vandenyno bangų energiją, inžinieriai sukūrė ir išmėgino plaukiojantį plūdurą – generatorių, kuris vertikalų judėjimą paverčia elektros energija. skaityti »

Išmanusis gaublys „Alien Eye“

Kiek kartų vaikystėje sukiojote gaublį ir svajojote apie tolimas šalis, mąstėte kaip ten gyvena žmonės ir ką jie veikia? Tikriausiai ne kartą. Ko gero, genami vaiskytės nostalgijos dizaineriai Hsin Ya Huang ir Kai Lang Huang sukūrė išmaniojo gaublio konceptą ir pavadino jį „Alien Eye“. skaityti »

USB atmintinė – aksesuaras

Šiandien technologijos pralenkia laiką, viskas taip greitai tobulėja, jog sunku suspėti. Dizainerių komanda „Art Lebedev Sturio“ kuria daiktus, kurie būtų ne tik naudingi, bet ir gražus, tiksliau, galėtų tapti žaviu aksesuaru ar interjero detale. skaityti »

Sukurtos 121 megapikselio raiškos palydovinės Žemės nuotraukos

Rusijos federalinė kosmoso agentūra iš atmosferos stebėjimo palydovo „Elektro-L“ padarė įspūdingas 121 megapikselio raiškos visos planetos nuotraukas. skaityti »