Europos šalių bankų asociacijos pradeda naują iniciatyvą – Europos pinigų savaitę

Europos bankų federacija (EBF) siekdama didinti informacijos sklaidą apie finansinį raštingumą tarp moksleivių ir studentų šiais metais startuoja su nauja iniciatyva – Europos pinigų savaite, kuri vyks visoje Europoje kovo 9-13 dienomis. skaityti »

LBA

Lietuvos gyventojai suvokia bankų reikšmę šalies ekonomikai

61 proc. Lietuvos gyventojų įžvelgia, kad bankų sektorius turi didžiausią reikšmę ekonomikai ir pasitiki savo banku. Atsargiai vertindami visą bankininkystę, šalies gyventojai labai nedrąsiai priima bankų naujoves ir pasisako už griežtą bankininkystės reguliavimą. skaityti »

LBA

Spaudos konferencijoje – apie bankų veiklą 2015 metais

Š. m. sausio 20 d., antradienį, 10 val., Lietuvos bankų asociacija (LBA) kviečia į spaudos konferenciją „Bankai ir bankų veikla 2015 metais“. skaityti »

LBA

Lietuvos bankų asociacija: euro įvedimas – sklandus, atsiskaitantys kortelėmis jo nė nejuto

Įvertinę pirmųjų dviejų savaičių po euro įvedimo laikotarpį Lietuvos bankų asociacijos (LBA) nariai konstatavo, kad euro įvedimas Lietuvoje įvykdytas be didesnių trikdžių ir efektyviai. skaityti »

LBA

E. rezidento statusas Lietuvai suteiktų papildomų konkurencinių pranašumų varžybose dėl investicijų

Lietuvos bankų asociacija (LBA) kreipėsi į Lietuvos Respublikos Vyriausybę, ragindama išnaudoti istorinę galimybę reikšmingai pagerinti Lietuvos investicinę aplinką ir tapti elektroninės visuomenės kūrėjų avangardo dalimi. skaityti »

LBA

Euro įvedimo naudą Lietuvos finansai jaučia jau šiandien

Lietuvos bankų asociacija (LBA) nuosekliai remia bendrosios Europos Sąjungos valiutos įvedimo procesą ir mano, kad Lietuva jau skina tokio sprendimo naudos vaisius. skaityti »

LBA

Lietuvoje daugėja kreditinių kortelių

Lietuvoje mažėjant bankų išduotų mokėjimo kortelių, daugėja kreditinių kortelių bei auga atsiskaitymai jomis, rodo Lietuvos bankų asociacijos (LBA) duomenys. skaityti »

LBA

Pusiaukelėje į euro zoną: rezultatai ir patarimai

LBA surinko informaciją apie pasirengimo proceso bankuose eigą ir ją apibendrino. skaityti »

LBA

LBA prezidento S. Kropo sausio mėnesio bankų veiklos statistinių rodiklių komentarai

Lietuvos bankininkystės istorijoje pirmasis šių metų mėnesis veikiausiai nebus niekuo išskirtinis, jei kalbėsime tik apie bankų veiklos rezultatus. skaityti »

LBA

LBA prezidento S. Kropo lapkričio mėnesio bankų veiklos statistinių rodiklių komentarai

Kalbant apie konkretų lapkričio mėnesį, pirmiausia į akis krenta gana juntamas bendrojo paskolų portfelio prieaugis – per mėnesį bendra paskolų suma padidėjo 293,2 milijono litų ir pasiekė 54,4 milijardo. skaityti »

LBA