Daugiau nei pusė lietuvių apsiperka kiniškose el.parduotuvėse

Europiečiai apsiperka ne tik Vakarų parduotuvėse, bet vis drąsiau gręžiasi į Rytus – į Kiniją, kuri tapo populiariausia Lietuvos, o taip pat ir Europos gyventojų užsieninių apsipirkimų šalimi. skaityti »

Mobilieji atsiskaitymai Kinijoje populiaresni nei JAV ir Europoje

Mobiliųjų atsiskaitymų srityje Kinija gerokai lenkia JAV ir Europą. skaityti »

Kinijos fabrikas 90 proc. darbuotojų pakeitė robotais

Pakeitus darbuotojus robotais Kinijos bendrovės „Changying Precision Technology“ produktyvumas išaugo 250 proc., o broko atvejų sumažėjo 80 proc. skaityti »

Brangiausias pasaulio bankas – Kinijos pramonės ir prekybos bankas

Kinijos pramonės ir prekybos bankas nukonkuravo Amerikos banką „Wells Fargo“. skaityti »

Kinijoje grynųjų pinigų galima gauti nusišypsojus bankomatui

Kinijos banko „China Merchants Bank“ klientai galės išsiimti iš bankomatų pinigus, naudodamiesi veidų atpažinimo technologija. skaityti »

Kinijoje sukurtas robotas-žurnalistas

Kinijoje sukurtas robotas-žurnalistas parengė pirmą straipsnį žurnalui „Southern Metropolis Daily“ apie Naujųjų metų keliones. skaityti »

Kinijoje pristatomos Lietuvos rinkos galimybės

Šių metų lapkričio 11–13 dienomis ūkio ministras Evaldas Gustas per darbo vizitą Šanchajuje susitinka su Kinijos turizmo ministru Li Jinzao, Kinijos turizmo asociacijos vadovais, Kinijos kelionių organizatoriais bei dalyvauja 2016 m. Kinijos tarptautiniame turizmo forume ir turizmo parodoje. skaityti »

Didžiausia kinų pramoga internete – vaizdo įrašai

„China Internet Network Information Center“ agentūra paskelbė naujausią statistiką apie Kinijos interneto naudotojų pomėgius. skaityti »

Kinai turi po 4 mokėjimo korteles

Nacionalinio Kinijos banko duomenimis, iš viso Kinijoje naudojama 5,65 mlrd. kreditinių ir debetinių kortelių. skaityti »

Kinijoje įkurta Kibernetinio saugumo asociacija

Kinijoje įkurta pirmoji visuomeninė Kibernetinio saugumo asociacija sieks įdiegti saugumo standartus, atliks interneto saugumo tyrimus. skaityti »