Interneto bankininkystės saugumo incidentai bankams kainuoja 1,8 mln. JAV dolerių

61 proc. kibernetinio saugumo incidentų, susijusių su internetine bankininkyste, puolamoms institucijoms pridaro papildomų išlaidų, įskaitant duomenų, prekių ženklo ar įmonės reputacijos praradimą, konfidencialios informacijos nutekėjimą ir t. t. skaityti »

Baltijos šalių ir partnerių atstovai stiprino bendradarbiavimą sprendžiant pavojingus kibernetinius incidentus

Praėjusią savaitę Krašto apsaugos ministerijos ir Nacionalinio kibernetinio saugumo centro atstovai dalyvavo JAV pajėgų Europoje vadavietės organizuotuose kibernetinio saugumo pratybose „Baltic Ghost 2017“ Štutgarte. skaityti »

50 slaptažodžių per valandą: kaip galima sukompromituoti verslo tinklą su 20 JAV dolerių kainuojančiu įrenginiu

„Kaspersky Lab“ ekspertai nustatė, kad galingą įsilaužimo įrankį per kelias valandas galima sukurti už maždaug 20 JAV dolerių. skaityti »

Kibernetiniams įsilaužėliams rūpi ne tik pinigai

Internete kasdien pasirodo tūkstančiai naujų virusų atmainų, o didžioji jų dalis išnaudoja jau žinomus, tačiau vartotojų taip ir nepašalintus pažeidžiamumus. skaityti »

Programišiai pasitelkė „Instagram“ savo aukų šnipinėjimui

Kenksminga programa „Turla“ socialiniame tinkle „Instagram“ šnipinėja savo potencialias aukas. skaityti »

Lietuva – viena atspariausių gamtos stichijoms pasaulyje

Lietuva patenka tarp 20 gamtos stichijoms atspariausių pasaulio valstybių, tačiau draudikai pabrėžia, jog ne mažesnę žalą gyventojų turtui bei sveikatai sukelia vasariniai škvalai, liūtys, žaibai. skaityti »

Nori būti saugus – nesidalink savo įrenginiais ir duomenimis

Beveik pusė naudotojų, kurie dalijosi savo duomenimis internete, buvo praradę duomenis iš išmaniųjų telefonų. skaityti »

Europos Sąjungos verslo bendrovės privalomai turės laikytis naujojo Bendrojo duomenų apsaugos reglamento

Per pastaruosius kelerius metus nutekinama rekordiškai daugiau bendrovių saugomų asmeninių duomenų, Europos Sąjunga ėmėsi veiksmų užtikrinti duomenų saugumui. skaityti »

Lietuvos bankas atliko kibernetines pratybas bankų sektoriuje

Lietuvos bankas savo lėšomis ir pajėgomis pirmasis euro zonoje atliko kibernetines pratybas, kurių metu tikrino mūsų šalies finansų rinkos dalyvių – daugiausia bankų – atsparumą kibernetiniams išpuoliams. skaityti »

Dauguma žmonių dalijasi asmenine informacija internete

Vienas iš penkių žmonių pripažįsta, kad dalijasi slaptais duomenimis su žmonėmis, kurių nelabai gerai pažįsta, ir su visiškai nepažįstamais. skaityti »