Kibernetinių incidentų skaičius Lietuvoje auga

2014 metais LR nacionalinis el.ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimo padalinys ištyrė 36 136 incidentus kibernetinėje erdvėje. skaityti »

Sausio 28-oji – Europos duomenų apsaugos diena

Europos duomenų apsaugos dieną visuomenė skatinama pasirūpinti savo asmens duomenų apsauga. Kiekvienas, turintis kompiuterį, privalo rūpintis savo duomenimis, nes yra rizika jį kokiu nors būdu prarasti. skaityti »

Saugiausios įmonės – telekomunikacijų srities

Kompanijos „Cisco“ duomenimis, 47 proc. visų telekomunikacijų įmonių turi itin sudėtingas apsaugos sistemas. skaityti »

Britai galės lengviau išsikviesti pagalbą

Praėjusią savaitę pradėjo veikti nauja programėlė skirta Didžiosios Britanijos gyventojams ir svečiams. „PanicMe” aplikacija suteikia galimybę atsitikus nelaimei realiuoju laiku susisiekti su artimaisiais ar draugais. skaityti »

Latvijos verslininkai jaučiasi mažiausiai saugūs, lietuviai ir estai – stabiliau

„PZU Lietuva“ užsakymu Baltijos šalyse atliktas tyrimas parodė, kad trijų valstybių verslininkų požiūris į savo pinigų saugumą, pavojus gyvybei bei sveikatos apsaugą labai smarkiai skiriasi. skaityti »

„Kaspersky Lab“ linki saugių Naujųjų metų!

„Kaspersky Lab“ parengė patarimus, kurie padės socialinių tinklų vartotojams džiaugsmingai ir be praradimų sutikti Naujuosius metus. skaityti »

Pagrindinės saugumo internete taisyklės

„Kaspersky Lab“ specialistai parengė 10 taisyklių, kurias turėtų įsiminti visi interneto vartotojai. skaityti »

Lietuvos gyventojai taupydami atsižvelgia į saugumą, o ne į grąžą

Indėlius bankuose šiuo metu turi 17 proc. Lietuvos gyventojų. 33 proc. šį taupymo būdą renkasi dėl saugumo, 26 proc. dėl to, kad indėliai apdrausti, atskleidžia „Danske“ banko užsakymu atliktas gyventojų nuomonės tyrimas. skaityti »

Sukčiai taikosi į darbo užsienyje ieškančius gyventojus

Saugumo ekspertai perspėja apie šalyje pradėjusį plisti sukčiavimo būdą, kuomet sukūrę fiktyvią įmonę ir jos vardu teikdami patrauklius pasiūlymus aferistai taikosi į darbu užsienio kompanijose besidominčius asmenis. Sukūrę įmonės egzistavimą neva įrodančią interneto svetainę ir joje pateikę įmonės adresą, sukčiai siekia išvilioti asmeninius duomenis ir netgi pinigus. skaityti »

Rygoje – ATMIA mokymai ir dėmesys bankomatų saugumui

Š. m. birželio 7–8 dienomis Latvijos sostinėje Rygoje vyks Bankomatų pramonės asociacijos (angl. ATM Industry Association, ATMIA) rengiami mokymai bankomatų saugumo klausimais. skaityti »