Vilniaus šachmatų šventėje – didmeistrių iššūkis vilniečiams

Sekmadienį sostinėje vyko masiškiausia simultano partija, kurioje iššūkį susirinkusiesiems metė šachmatų didmeistrė Viktorija Čmilytė-Nielsen drauge su savo vyru Danijos šachmatų lyderiu Peter Heine Nielsen ir Lietuvos čempionu Dariumi Zagorskiu. skaityti »

Vilniaus meras pakvietė į didžiausią Baltijos šalyse menų mugę „ArtVilnius‘16“

Gegužės 9 d. „Litexpo“ Lietuvos parodų ir kongresų centre atidaryta septintoji tarptautinė meno mugė „ArtVilnius‘16“, kurioje dešimtys galerijų, pristato šimtus meno kūrinių iš viso pasaulio. skaityti »

Nacionalinė biblioteka ir Vilniaus miesto savivaldybė pasirašė ketinimų protokolą

Gegužės 3 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje įvyko diskusija „Išmani biblioteka – urbi et orbi“, kurios metu buvo pasirašytas ketinimų protokolas dėl Nacionalinės bibliotekos ir Vilniaus miesto savivaldybės bendradarbiavimo. skaityti »

Į miesto plėtros kūrimą aktyviai įsitrauks ir kūrybiški studentai

Prieš kelis mėnesius duris atvėrusiame „LinkMenų fabrike“ buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp sostinės savivaldybės ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU). skaityti »

Vilniaus vaikams – daugiau galimybių mokytis IT ir programavimo

Sostinės savivaldybėje surengta diskusija „Informacinės technologijos mokyklose“, kurios metu buvo svarstoma, kaip pagerinti IT mokymo ir naudojimo situaciją Vilniaus švietimo įstaigose bei paskatinti mokinius labiau domėtis naujausiomis technologijomis. skaityti »

Vilniaus meras Kanuose atsiėmė prestižinį Europos ateities miestų apdovanojimą

Vilniaus meras Remigijus Šimašius atvyko į Kanuose (Prancūzija) kasmet vykstančią nekilnojamojo turto parodą MIPIM. skaityti »

Vilnius pateko į trejetuką patraukliausių Europos ateities miestų!

„Financial Times“ grupės padalinys „fDi Intelligence“ paskelbė „Europos ateities miestų“ reitingą. skaityti »

Žinios iš CONVENE: nauji skrydžiai, nauji viešbučiai, naujas konferencijų centras

Naujos ir planuojamos skrydžių kryptys į Vilnių, keli nauji viešbučiai ir naujas tarptautinis konferencijų centras pagyvins konferencijų turizmo rinką Lietuvos sostinėje. Tokios žinios pristatytos atidarant ketvirtąją, rekordinę konferencijų turizmo profesionalų parodą-kontaktų mugę CONVENE. skaityti »

Vilniečiai yra vieni iš laimingiausių gyventojų Europoje

Kas trejus metus vykdomas „Eurobarometro“ tyrimas parodė, kad vilniečiai yra vieni iš labiausiai vertinančių savo gyvenimo kokybę Europoje. skaityti »

Savivaldybėje atidaryta nacionalinių dailyraščių „Rašom“ paroda ir galerija

Vilniaus m. savivaldybės II aukšto fojė atidaryta nacionalinių dailyraščių RAŠOM 2011-2015 m. paroda ir galerija. Parodos pradžią paskelbė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius. skaityti »