Nacionalinei bibliotekai perduotas Lietuvos nacionalinis atlasas

Liepos 7 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generaliniam direktoriui prof. dr. Renaldui Gudauskui Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktorė Daiva Gineikaitė Valstybės dienos proga įteikė pirmą kartą per Lietuvos valstybingumo istoriją išleistą nacionalinį Lietuvos atlasą. skaityti »

Paleistas užsienyje gyvenantiems lietuviams skirtas internetinis puslapis

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius dalyvavo Vyriausybės iniciatyva sukurtos internetinės svetainės www.renkuosilietuva.lt, kuri suteiks informacijos ir paskatins užsienyje gyvenančius lietuvius grįžti gyventi ir dirbti Lietuvoje, pristatyme. skaityti »

Lietuvos bankų asociacija tapo Europos pinigų rinkos instituto nariu

Lietuvos bankų asociacijos prisijungimas prie Europos pinigų rinkos instituto (angl. European Money Markets Institute (EMMI)) pagerins su palūkanų normomis susietos informacijos prieinamumą ir gavimą. skaityti »

Birželio 14-oji – Tarptautinė tinklaraštininkų diena

Birželio 14-ąją visame pasaulyje minima Tarptautinė tinklaraštininkų („blogerių“) diena. Tinklaraštis („blogas“) – tai interneto puslapis, kuriame vienas nepriklausomas žmogus ar jų grupė dalijasi savo mintimis įvairiomis temomis ar tiesiog rašo savo dienoraštį. skaityti »

VU pirmą kartą Lietuvoje vyko kinų kalbos konkursas

Gegužės 9 d. Vilniaus universitete vyko pirmasis Lietuvoje kinų kalbos konkursas „Kinų kalbos tiltas“. skaityti »

Naujovė Lietuvoje – spausdintuvas, galintis ištrinti tekstą

Į Lietuvą atkeliavo pirmasis naujos kartos spausdintuvas, naudojantis dažus, kuriuos galima ištrinti nuo popieriaus. Unikalus „Toshiba“ spausdintuvas leis sunaudoti iki penkių kartų mažesnį popieriaus kiekį nei įprastai. skaityti »

Tarptautinėje ES gamtos mokslų olimpiadoje lietuviai pelnė aukso ir sidabro medalius

Iš 13-osios Europos Sąjungos gamtos mokslų olimpiados, balandžio 26–gegužės 3 dienomis vykusios Austrijoje, Lietuvos atstovai grįžta su aukso ir sidabro medaliais. Šiemet Lietuvai atstovavo dvi mokinių komandos. skaityti »

„Maps.lt“ kviečia sėsti ant dviračių

Atšilus orams, „Maps.lt“ svetainės komanda kviečia atgaivinti sveiko laisvalaikio leidimo įpročius ir sėsti ant dviračių. O kad važiuoti būtų saugiau ir patogiau, dviratininkams siūloma nauja – dviračių maršrutų paieškos paslauga. skaityti »

Lietuva ir Kinija pasirašys susitarimą dėl diplomų pripažinimo

Balandžio 27–28 d. švietimo ir mokslo ministras prof. Dainius Pavalkis dalyvaus Rygoje vyksiančiame 5-ajame Azijos ir Europos švietimo ministrų forume. Švietimo politikai nubrėš gaires tolesniam Europos ir Azijos bendradarbiavimui. skaityti »

Lietuva ir Omanas ketina bendradarbiauti studijų ir mokslo srityse

Švietimo ir mokslo ministras prof. Dainius Pavalkis lankėsi Omane. Vizito metu aptartos Lietuvos ir Omano aukštojo mokslo institucijų bendradarbiavimo galimybės. skaityti »