JAV galima legaliai išmokti programišiaus amato

Tulsos universitete Amerikoje organizuojamas dvejų metų kursas „Cyber Cops“, po kurio beveik kiekvienas pakankamų protinių gabumų žmogus gali tapti tikru programišiumi. skaityti »

JAV

Ūkio ministras skaitys paskaitas prestižiniuose JAV universitetuose

Ūkio ministras Rimantas Žylius vizito Jungtinėse Amerikos Valstijose metu (rugsėjo 17–25 d.) skaitys paskaitas prestižinėse mokslo įstaigose: Bostono Harvardo Kennedy aukštojoje mokykloje, Harvardo verslo mokykloje ir Čikagos DePaul universitete. skaityti »

JAV

Pradedama strateginė partnerystė su JAV

Rugsėjo 10 d. Hiūstono universitetas (UH) ir Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) pasirašė memorandumą, kuriuo universitetai įsipareigojo aktyviai bendradarbiauti mokslo ir studijų srityse. skaityti »

JAV

Mėnulyje pastebėtos tik 5 JAV vėliavos iš 6

Naujausios NASA zondo „Lunar Reconnaissance Orbiter“ (LRO) palydovinės nuotraukos liudija, kad praėjus jau 40 ir daugiau metų po misijų „Apollo“, Mėnulio paviršiuje tebestūkso 5 iš 6 ten paliktų JAV vėliavų. skaityti »

JAV

JAV inžinieriai sukūrė 50 gigapikselių fotoaparatą

JAV inžinieriai sukūrė 50 gigapikselių fotoaparatą, kuriuo galima daryti nepaprastai detalias nuotraukas. skaityti »

JAV

Baltijos-Amerikos laisvės fondas kviečia Lietuvos studentus ir mokslininkus stažuotis JAV

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius su Baltijos-Amerikos laisvės fondo direktorių valdyba ir aptarė fondo bei Lietuvos studijų ir mokslo institucijų bendradarbiavimo galimybes. skaityti »

JAV

JAV kariai „apginkluoti“„iPad2“

Jungtinių Amerikos Valstijų karinės oro pajėgos ketina įsigyti 18 tūkstančių planetinių kompiuterių „iPad“, kurių bendra vertė 9,36 mln. JAV dolerių. skaityti »

JAV

Pasaulio moterų futbolo čempionato metu pasiektas „Twitter“ rekordas

Birželio 26–liepos 17 dieną Vokietijoje vykęs šeštasis istorijoje FIFA pasaulio moterų futbolo čempionatas pasižymėjo ne tik gera organizacija, dideliu žiūrovu skaičiumi ir įspūdinga intriga, bet ir populiarumu internetinėje erdvėje. skaityti »

JAV

Per tris mėnesius „Google“ uždirbo 2,5 mlrd. JAV dolerių

„Google“ per tris mėnesius surinko rekordines pajamas 9,03 mlrd. JAV dolerių. skaityti »

JAV

JAV kas ketvirtas programišius dirba Vyriausybei

Bijodamas griežtos bausmės už neteisėtą veiklą bei turėdamas kuklių žinių teisės srityje, programišius gana lengvai pasiduoda gąsdinimams iš oficialių struktūrų pusės. skaityti »

JAV