Savaitės pjūvis (2008 10 17)

Publikuota: 2008 m. spalio 17 d. penktadienis • • • Peržiūrėta: 177

Ką šįkart matysime apžvalginėje laidoje „SAVAITĖS PJŪVIS“?
Pasibaigus Seimo rinkimų maratonui, būsimai politinei ir vykdomajai šalies valdžiai teks nelengvi laikai. Tad kokią atsakomybės naštą neš būsimas parlamentas ir Vyriausybė? To paklausėme BNS vadovą, politikos apžvalgininką Artūrą RAČĄ. Lietuvos užsienio politika turi būti subalansuota, atitinkanti visuomenės interesus. Šito siekiama po rinkimų pasirašant politinių partijų susitarimą dėl užsienio politikos principų. Šiemet kaip niekada tokio dokumento rengimas stringa. Kokios priežastys tai lemia, paklausiau Seimo užsienio reikalų komiteto pirmininką Justiną KAROSĄ.
Minskas gavo palankų signalą: Europos Sąjunga pusmečiui panaikino vizų režimo apribojimus Baltarusijos vadovams. Tai vertinama kaip Baltarusijos izoliacijos pabaiga. Apie tai – politikos apžvalgininko ir laidos autoriaus Česlovo Iškausko komentaras, kuriame išgirsite ir J.Karoso nuomonę.
Daugiau Č. Iškausko straipsnių ir komentarų galima rasti ir internetiniame dienoraštyje www.iskauskas.lt

komentuoti


Captcha

Naujausi vaizdo siužetai

Kategorija:

Penki TV  Savaitės pjūvis

Tai savaitinė apžvalginė laida, kurios kūrėjai drauge su pašnekovais aptaria Lietuvos politikos aktualijas, komentuoja įvykius užsienyje bei padeda nepaklysti svarbiausių naujienų sūkuryje.
Laidos vedėjas Česlovas Iškauskas.