Šią savaitę Vilniuje ugdomi jaunieji lyderiai

Publikuota: 2007 m. birželio 21 d. ketvirtadienis • • • Peržiūrėta: 38

Šiuolaikinėje visuomenėje kartu su pažanga didėja ir lyderių poreikis. Nekyla abejonių, kad Lietuvai reikia auginti naują lyderių kartą. Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondas siekdamas paskatinti ir padėti moksleiviams tapti moraliais ir atsakingais lyderiais savo mokyklose, bendruomenėse ir tolesniame gyvenime, nuo birželio 18 d. pradėjo naują švietimo projektą "Lyderių mokykla“.
Naujajame projekte dalyvauja 20 moksleivių iš 42 A.Adamkienės fondo globojamų kaimo mokyklų. Iš beveik pusšimčio kandidatų, remiantis mokytojų rekomendacijomis ir įvertinus moksleivių aktyvumą mokyklų bendruomenių gyvenime, atrinkta 20 būsimųjų vienuoliktokų, kurie iki birželio 23 d. studijuos „Lyderių mokykloje“.
Moksleiviai jau nuo šeštadienio gyvena "Ecotel Vilnius” viešbutyje, kur ir vyksta vyks didžioji paskaitų dalis. Tačiau kai kurios paskaitos vyksta ir netradicinėje aplinkoje - farmacijos įmonėje, viename iš bankų ir Prezidentūroje. Projekto iniciatoriai tikisi, jog naujoji švietimo programa jaunimui suteiks ir teorinių, ir praktinių žinių apie vadovavimą ir komandinį darbą, padės suvokti, kaip svarbu lyderiui būti moraliu.

komentuoti


Captcha

Naujausi vaizdo siužetai

Kategorija: